Schar

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes basilicum op. Rol de filets op. Bind er een stukje keukentouw om of steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Zet de scharrolletjes in een ingevette ovenschaal. Leg er de kerstomaatjes bij. Maal het brood in de keukenmachine tot fijn kruim. Meng er 1 fijngeperste teen knoflook, de citroenrasp, 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak door. Verdeel het broodkruim over de scharrolletjes.
Bak de scharrolletjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant. Verhit intussen een grillpan. Gril de plakjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en krokant. Leg ze op een schaal. Halveer de laatste knoflookteen en wrijf het brood in met de knoflook. Besprenkel met de laatste 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat zout.
Serveer de scharrolletjes met de geroosterde tomaatjes en de bruschette.


 
Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 510 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 12-16 enkele scharfilets
  • 24 blaadjes basilicum
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 sneetjes wit casinobrood, zonder korst
  • 2 tenen knoflook
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 6 el olijfolie
  • 1 ciabatta, in plakjes


  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes basilicum op. Rol de filets op. Bind er een stukje keukentouw om of steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Zet de scharrolletjes in een ingevette ovenschaal. Leg er de kerstomaatjes bij. Maal het brood in de keukenmachine tot fijn kruim. Meng er 1 fijngeperste teen knoflook, de citroenrasp, 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak door. Verdeel het broodkruim over de scharrolletjes.
    Bak de scharrolletjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant. Verhit intussen een grillpan. Gril de plakjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en krokant. Leg ze op een schaal. Halveer de laatste knoflookteen en wrijf het brood in met de knoflook. Besprenkel met de laatste 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat zout.
    Serveer de scharrolletjes met de geroosterde tomaatjes en de bruschette.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Gegrilde zalmfilets met brede lintpasta en spinazie
    Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens ... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden