Schar

Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes basilicum op. Rol de filets op. Bind er een stukje keukentouw om of steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Zet de scharrolletjes in een ingevette ovenschaal. Leg er de kerstomaatjes bij. Maal het brood in de keukenmachine tot fijn kruim. Meng er 1 fijngeperste teen knoflook, de citroenrasp, 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak door. Verdeel het broodkruim over de scharrolletjes.
Bak de scharrolletjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant. Verhit intussen een grillpan. Gril de plakjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en krokant. Leg ze op een schaal. Halveer de laatste knoflookteen en wrijf het brood in met de knoflook. Besprenkel met de laatste 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat zout.
Serveer de scharrolletjes met de geroosterde tomaatjes en de bruschette.


 
Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 510 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 12-16 enkele scharfilets
  • 24 blaadjes basilicum
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 sneetjes wit casinobrood, zonder korst
  • 2 tenen knoflook
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 6 el olijfolie
  • 1 ciabatta, in plakjes


  • Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes basilicum op. Rol de filets op. Bind er een stukje keukentouw om of steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Zet de scharrolletjes in een ingevette ovenschaal. Leg er de kerstomaatjes bij. Maal het brood in de keukenmachine tot fijn kruim. Meng er 1 fijngeperste teen knoflook, de citroenrasp, 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak door. Verdeel het broodkruim over de scharrolletjes.
    Bak de scharrolletjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant. Verhit intussen een grillpan. Gril de plakjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en krokant. Leg ze op een schaal. Halveer de laatste knoflookteen en wrijf het brood in met de knoflook. Besprenkel met de laatste 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat zout.
    Serveer de scharrolletjes met de geroosterde tomaatjes en de bruschette.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Scandinavische palingtartaar
    Pel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en d... Lees verder
    Mosselen op z'n Vlaams
    Was de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verh... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Scheveningse haringtoastjes
    Snijd de paprika in blokjes en blancheer deze 2 minuten, afgieten en koud spoelen. Snijd de haring i... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂșC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden