Schar

Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes basilicum op. Rol de filets op. Bind er een stukje keukentouw om of steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Zet de scharrolletjes in een ingevette ovenschaal. Leg er de kerstomaatjes bij. Maal het brood in de keukenmachine tot fijn kruim. Meng er 1 fijngeperste teen knoflook, de citroenrasp, 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak door. Verdeel het broodkruim over de scharrolletjes.
Bak de scharrolletjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant. Verhit intussen een grillpan. Gril de plakjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en krokant. Leg ze op een schaal. Halveer de laatste knoflookteen en wrijf het brood in met de knoflook. Besprenkel met de laatste 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat zout.
Serveer de scharrolletjes met de geroosterde tomaatjes en de bruschette.


 
Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 510 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 12-16 enkele scharfilets
  • 24 blaadjes basilicum
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 sneetjes wit casinobrood, zonder korst
  • 2 tenen knoflook
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 6 el olijfolie
  • 1 ciabatta, in plakjes


  • Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes basilicum op. Rol de filets op. Bind er een stukje keukentouw om of steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Zet de scharrolletjes in een ingevette ovenschaal. Leg er de kerstomaatjes bij. Maal het brood in de keukenmachine tot fijn kruim. Meng er 1 fijngeperste teen knoflook, de citroenrasp, 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak door. Verdeel het broodkruim over de scharrolletjes.
    Bak de scharrolletjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant. Verhit intussen een grillpan. Gril de plakjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en krokant. Leg ze op een schaal. Halveer de laatste knoflookteen en wrijf het brood in met de knoflook. Besprenkel met de laatste 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat zout.
    Serveer de scharrolletjes met de geroosterde tomaatjes en de bruschette.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kabeljauwschotel met broccoli en rösti
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zo... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Kabeljauw met specerijenjus
    Wrijf de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo even liggen. Wrijf de koriander... Lees verder
    Garnalen in knoflooksaus
    Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in e... Lees verder
    Picknick palingpate
    Pocheer de palingen een paar minuten in een pan met net genoeg water om ze te bedekken. Neem ze uit ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden