Tijgergarnaal

Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen erdoor. Rijg ze aan 4 satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje. Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 satéstokjes. Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de salsa picante. Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.


 
Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
• BBQ gerecht voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • Garnalenspiesjes:
  • 16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • peper (versgemalen)
  • 8 kerstomaatjes
  • Visbrochettes:
  • 200 gram zeeduivel (blokjes van 2 cm)
  • 200 gram zalmfilet (blokjes van 2 cm)
  • 200 gram botermakreel (blokjes van 2 cm)
  • 1/2 citroen (uitgeperst)
  • 1 eetlepel roerbakolie
  • zout en peper (versgemalen)
  • 1 gele paprika (in stukjes)
  • Voor de salsa picante:
  • 2 vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes)
  • 1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes)
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • satéstokjes


  • Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen erdoor. Rijg ze aan 4 satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje. Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 satéstokjes. Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de salsa picante. Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Zalm-groente-pakketje
    Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met een laag kruidenboter. Let er op dat de stukken folie groot g... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Zeevruchtenpaella
    Verhit de visbouillon met de wijn op middelhoog vuur en houd warm tot gebruik.
    Verhit de olijf... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden