Tijgergarnaal

Leg 8 sat√©stokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen erdoor. Rijg ze aan 4 sat√©stokjes met aan begin en eind een kerstomaatje. Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 sat√©stokjes. Meng in een schaaltje de ingredi√ęnten voor de salsa picante. Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.


 
Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
• BBQ gerecht voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • Garnalenspiesjes:
  • 16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • peper (versgemalen)
  • 8 kerstomaatjes
  • Visbrochettes:
  • 200 gram zeeduivel (blokjes van 2 cm)
  • 200 gram zalmfilet (blokjes van 2 cm)
  • 200 gram botermakreel (blokjes van 2 cm)
  • 1/2 citroen (uitgeperst)
  • 1 eetlepel roerbakolie
  • zout en peper (versgemalen)
  • 1 gele paprika (in stukjes)
  • Voor de salsa picante:
  • 2 vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes)
  • 1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes)
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • sat√©stokjes


  • Leg 8 sat√©stokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen erdoor. Rijg ze aan 4 sat√©stokjes met aan begin en eind een kerstomaatje. Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 sat√©stokjes. Meng in een schaaltje de ingredi√ęnten voor de salsa picante. Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Zeeuwse vispakketjes
    Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de ... Lees verder
    Vissalade met voorjaarsgroenten
    Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden