Tijgergarnaal

Leg 8 sat√©stokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen erdoor. Rijg ze aan 4 sat√©stokjes met aan begin en eind een kerstomaatje. Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 sat√©stokjes. Meng in een schaaltje de ingredi√ęnten voor de salsa picante. Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.


 
Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
• BBQ gerecht voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • Garnalenspiesjes:
  • 16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • peper (versgemalen)
  • 8 kerstomaatjes
  • Visbrochettes:
  • 200 gram zeeduivel (blokjes van 2 cm)
  • 200 gram zalmfilet (blokjes van 2 cm)
  • 200 gram botermakreel (blokjes van 2 cm)
  • 1/2 citroen (uitgeperst)
  • 1 eetlepel roerbakolie
  • zout en peper (versgemalen)
  • 1 gele paprika (in stukjes)
  • Voor de salsa picante:
  • 2 vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes)
  • 1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes)
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • sat√©stokjes


  • Leg 8 sat√©stokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen erdoor. Rijg ze aan 4 sat√©stokjes met aan begin en eind een kerstomaatje. Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 sat√©stokjes. Meng in een schaaltje de ingredi√ęnten voor de salsa picante. Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalencocktail met mango en limoendressing
    Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Spicy Krabpoten
    1. Kraak de krabpoten met de achterkant van een koksmes op verschillende
    plaatsen stuk zodat de... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Sandwich met spekbokking
    1. Besmeer het brood met boter. Was de postelein en schud het water eraf. Pel
    de ui en snijd de... Lees verder
    Bruschette met haring en paprika
    Snijd het stokbrood schuin in 8 lange plakken en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Snijd de... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden