Zalm

Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt). Giet ze af en spoel er koud water over. Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet deze af en laat goed uitlekken. Schep de broccoli, tortellini, tomaatjes en mozzarella door elkaar. Voeg hier de zalm en forel bij. Meng de olijfolie, wijnazijn, pesto en basilicum en giet deze dressing over de salade. Lekker met ciabattabrood.


 
Tortellinisalade met zalm en forel
• Lunchgerecht voor 6 personen personen; 690 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 200 g gerookte zalm – in repen
  • 200 g gerookte forel – in repen
  • 400 g broccoli – in roosjes
  • 400 g tortellini gevuld met kaas
  • 1 bakje kerstomaatjes – gehalveerd
  • 2 bolletjes mozzarella – in plakjes
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml witte wijnazijn of citroensap
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 2 eetlepels basilicum – fijn gehakt


  • Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt). Giet ze af en spoel er koud water over. Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet deze af en laat goed uitlekken. Schep de broccoli, tortellini, tomaatjes en mozzarella door elkaar. Voeg hier de zalm en forel bij. Meng de olijfolie, wijnazijn, pesto en basilicum en giet deze dressing over de salade. Lekker met ciabattabrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde penne met zalm
    Verwarm de oven voor op 200 graden ºC.
    Kook de penne en broccoli in ruim kokend water met wat... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de ... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Garnalenspiesjes met gember-tomatensaus
    Prik de garnalen aan de satéstokjes. Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en d... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden