|
|
|
|
|
Spaans visstoofpannetje met tarbot |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 525 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
600 g tarbotfilet zonder vel 2 el olijfolie 2 tenen knoflook, in plakjes 1 gele paprika, in reepjes 150 g snijbonen, in reepjes 1 buisje saffraan (inhoud 0,05 g) 125 ml droge sherry 2 blikken gepelde tomaten (Ã 400 g) 75 g zwarte olijven zonder pit 275 g gele rijst 2 el fijngehakte peterselie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verhit in een braad- of hapjespan de olijfolie. Fruit de knoflook. Bak de paprika en snijbonen 2 minuten mee. Voeg de saffraan en sherry toe en kook 2 minuten zachtjes. Voeg de tomaten met het sap en de olijven toe. Breng aan de kook. Druk de tomaten met een spatel fijn. Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen gaar. Leg de tarbotfilet in de tomatensaus. Stoof de vis met de deksel op de pan in 8 minuten zachtjes gaar. Bestrooi het vispannetje met de peterselie en serveer met de rijst.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Zachtgegaarde schelvis met amandelen
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de bieslook fijn. Snijd elke witlof in de lengte in vieren. L... Lees verder |
|
Focacciasandwich met tonijnsalade
Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder |
|
Verschillende vishapjes
Gevulde tomaten met haring
Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder |
|
Gegrilde zalmfilets met brede lintpasta en spinazie
Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens ... Lees verder |
|
Chinese fondue
De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder |
|
Garnalencocktail met mango en limoendressing
Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Sn... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |