Dorade

Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels (citroen)olijfolie. Draai er wat versgemalen peper over. Laat de filets 4 uur in de koelkast marineren. Doe de visbouillon in een pan en laat het inkoken tot 1 dl. Voeg de room met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten toe. Laat dit 20 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren. Wrijf de saus door een zeef, breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe. Verhit in een koekenpan 4 el olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zeezout. Wentel de doradefilets door het broodkruim en bak ze rustig aan beide zijden in de olijfolie. Haal de filets uit de pan en leg ze op keukenpapier.


 
Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 700 gram doradefilet met vel
  • 10 gram verse basilicumblaadjes
  • 12 eetlepel (citroen)olijfolie
  • 50 gram broodkruimels
  • zout en peper
  • voor de saus:
  • 3 dl visbouillon
  • 2 dl room
  • 4 pomodori tomaten
  • 5 gram verse basilicumblaadjes
  • zout en peper


  • Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels (citroen)olijfolie. Draai er wat versgemalen peper over. Laat de filets 4 uur in de koelkast marineren. Doe de visbouillon in een pan en laat het inkoken tot 1 dl. Voeg de room met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten toe. Laat dit 20 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren. Wrijf de saus door een zeef, breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe. Verhit in een koekenpan 4 el olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zeezout. Wentel de doradefilets door het broodkruim en bak ze rustig aan beide zijden in de olijfolie. Haal de filets uit de pan en leg ze op keukenpapier.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Visclafoutis
    Verwarm de oven voor op 175 ┬║C. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerr... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Spaghetti met clams
    Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
    Verwarm de ol... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Verse makreel gemarineerd in wijn
    Bestrooi de makreelfilets met zout. Plet de korianderzaadjes en peperkorrels in een vijzel of op een... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden