Haring

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin en krokant. Bak in een droge koekenpan de bacon krokant. Halveer intussen de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer het avocadovlees met het limoensap en de mayonaise met de staafmixer glad. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Leg op 4 borden een snee geroosterd brood. Besmeer met de helft van de avocado. Verdeel er de helft van de sla, de bacon en de tomaat over. Leg er een haring op en bestrooi met sjalot en zout en peper naar smaak. Leg hierop nog een snee brood en besmeer deze met de rest van de avocado. Beleg met de rest van de ingredi├źnten.

Dek de sandwiches af met de laatste snee brood. Druk licht aan en steek de club sandwiches vast met een prikker. Strooi er desgewenst nog een paar geurige blaadjes basilicum over.


 
Haringclub met avocadomayo en krokante bacon
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 680 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 8 zoute haringen
  • 12 sneetjes wit casinobrood
  • 8 plakjes bacon
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 el limoensap
  • 1 el mayo
  • 8 kleine blaadjes kropsla
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tomaten, in plakjes


  • Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin en krokant. Bak in een droge koekenpan de bacon krokant. Halveer intussen de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer het avocadovlees met het limoensap en de mayonaise met de staafmixer glad. Voeg zout en peper naar smaak toe.

    Leg op 4 borden een snee geroosterd brood. Besmeer met de helft van de avocado. Verdeel er de helft van de sla, de bacon en de tomaat over. Leg er een haring op en bestrooi met sjalot en zout en peper naar smaak. Leg hierop nog een snee brood en besmeer deze met de rest van de avocado. Beleg met de rest van de ingredi├źnten.

    Dek de sandwiches af met de laatste snee brood. Druk licht aan en steek de club sandwiches vast met een prikker. Strooi er desgewenst nog een paar geurige blaadjes basilicum over.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Hartige muffins met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel ... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat h... Lees verder
    Massala-tilapiapakketje met wortelsalade
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcass├ęe met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden