Haring

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin en krokant. Bak in een droge koekenpan de bacon krokant. Halveer intussen de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer het avocadovlees met het limoensap en de mayonaise met de staafmixer glad. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Leg op 4 borden een snee geroosterd brood. Besmeer met de helft van de avocado. Verdeel er de helft van de sla, de bacon en de tomaat over. Leg er een haring op en bestrooi met sjalot en zout en peper naar smaak. Leg hierop nog een snee brood en besmeer deze met de rest van de avocado. Beleg met de rest van de ingredi├źnten.

Dek de sandwiches af met de laatste snee brood. Druk licht aan en steek de club sandwiches vast met een prikker. Strooi er desgewenst nog een paar geurige blaadjes basilicum over.


 
Haringclub met avocadomayo en krokante bacon
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 680 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 8 zoute haringen
  • 12 sneetjes wit casinobrood
  • 8 plakjes bacon
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 el limoensap
  • 1 el mayo
  • 8 kleine blaadjes kropsla
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tomaten, in plakjes


  • Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin en krokant. Bak in een droge koekenpan de bacon krokant. Halveer intussen de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer het avocadovlees met het limoensap en de mayonaise met de staafmixer glad. Voeg zout en peper naar smaak toe.

    Leg op 4 borden een snee geroosterd brood. Besmeer met de helft van de avocado. Verdeel er de helft van de sla, de bacon en de tomaat over. Leg er een haring op en bestrooi met sjalot en zout en peper naar smaak. Leg hierop nog een snee brood en besmeer deze met de rest van de avocado. Beleg met de rest van de ingredi├źnten.

    Dek de sandwiches af met de laatste snee brood. Druk licht aan en steek de club sandwiches vast met een prikker. Strooi er desgewenst nog een paar geurige blaadjes basilicum over.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Garnalencocktail met mango en limoendressing
    Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Zeeduivelpakketjes
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.
    Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 20 cm af en vet z... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden