|
|
|
|
|
Haringclub met avocadomayo en krokante bacon |
|
|
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 680 kCal |
• Bereidingstijd: 10 - 20 min |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
8 zoute haringen 12 sneetjes wit casinobrood 8 plakjes bacon 1 eetrijpe avocado 1 el limoensap 1 el mayo 8 kleine blaadjes kropsla 1 sjalot, fijngesnipperd 2 tomaten, in plakjes
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin en krokant. Bak in een droge koekenpan de bacon krokant. Halveer intussen de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer het avocadovlees met het limoensap en de mayonaise met de staafmixer glad. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Leg op 4 borden een snee geroosterd brood. Besmeer met de helft van de avocado. Verdeel er de helft van de sla, de bacon en de tomaat over. Leg er een haring op en bestrooi met sjalot en zout en peper naar smaak. Leg hierop nog een snee brood en besmeer deze met de rest van de avocado. Beleg met de rest van de ingrediënten.
Dek de sandwiches af met de laatste snee brood. Druk licht aan en steek de club sandwiches vast met een prikker. Strooi er desgewenst nog een paar geurige blaadjes basilicum over.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Viskebab met tzatziki
Snijd de zalm in stukken. Maak de courgette en paprika schoon. Snijd de courgette in 12 plakken van ... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |