Zeebaars

Rooster het brood in de broodrooster. Kook de haricots verts in water met zout in 3-4 minuten beetgaar. Kook in een sauspan het sjalotje met de wijn tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in.

Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bestrooi de visfilets met zout en peper naar smaak en bak ze 3 minuten op hoog vuur op de velkant. Keer de visfilets en bak ze aan de andere zijde in nog 2 minuten gaar.

Breng de roomsaus op smaak met de dille en zout en peper naar smaak. Verdeel de veldsla met de haricots verts over 4 borden. Leg de zeebaarsfilet erop en schep de saus erover. Serveer met de toast.


 
Zeebaarsfilet met dilleroomsaus en toast
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 465 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zeebaarsfilets met huid à 125 g
  • 4-6 sneden wit casinobrood
  • 150 g haricots verts
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 75 ml droge witte wijn
  • 200 ml slagroom
  • 2 el olijfolie
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 50 g veldsla


  • Rooster het brood in de broodrooster. Kook de haricots verts in water met zout in 3-4 minuten beetgaar. Kook in een sauspan het sjalotje met de wijn tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in.

    Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bestrooi de visfilets met zout en peper naar smaak en bak ze 3 minuten op hoog vuur op de velkant. Keer de visfilets en bak ze aan de andere zijde in nog 2 minuten gaar.

    Breng de roomsaus op smaak met de dille en zout en peper naar smaak. Verdeel de veldsla met de haricots verts over 4 borden. Leg de zeebaarsfilet erop en schep de saus erover. Serveer met de toast.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Pittige penne met tomaat en makreel
    Kook de penne in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Boen de sinaasappel schoo... Lees verder
    Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
    Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd d... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Wraphapje met garnalensalade
    Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden