Sardine

Verwarm de oven voor tot 220 ¬ļC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfolie en het zeezout. Rooster de tomaatjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Pureer intussen in de keukenmachine of met de hakmolen van de staafmixer. De olijven met de rest van de olijfolie, de kappertjes, 1 teen knoflook en de ansjovisfilet. Prak er met een vork de sardines door. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een grillpan. Rooster de sneetjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg ze op een schaal en wrijf het brood in met de laatste gehalveerde teen knoflook. Schep op elke bruschetta een beetje van de tapenade en maak af met een kerstomaatje en paar blaadjes rucola.


 
Bruschetta met sardinetapenade en rucola
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 305 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 1 blikje sardines in olijfolie (√† 120 g), uitgelekt
  • 200 g kerstrostomaatjes
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl grof zeezout
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 tl kappertjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ansjovisfilet in olijfolie (blikje)
  • 1 ciabatta, in sneetjes
  • 25 g rucola


  • Verwarm de oven voor tot 220 ¬ļC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfolie en het zeezout. Rooster de tomaatjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.

    Pureer intussen in de keukenmachine of met de hakmolen van de staafmixer. De olijven met de rest van de olijfolie, de kappertjes, 1 teen knoflook en de ansjovisfilet. Prak er met een vork de sardines door. Breng op smaak met zout en peper.

    Verhit een grillpan. Rooster de sneetjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg ze op een schaal en wrijf het brood in met de laatste gehalveerde teen knoflook. Schep op elke bruschetta een beetje van de tapenade en maak af met een kerstomaatje en paar blaadjes rucola.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Krokante sliptong met eiersaus
    Kook 1 ei 8 minuten hard. Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Bestrooi ze met zout e... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
    1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden