Sardine

Verwarm de oven voor tot 220 ÂșC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfolie en het zeezout. Rooster de tomaatjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Pureer intussen in de keukenmachine of met de hakmolen van de staafmixer. De olijven met de rest van de olijfolie, de kappertjes, 1 teen knoflook en de ansjovisfilet. Prak er met een vork de sardines door. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een grillpan. Rooster de sneetjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg ze op een schaal en wrijf het brood in met de laatste gehalveerde teen knoflook. Schep op elke bruschetta een beetje van de tapenade en maak af met een kerstomaatje en paar blaadjes rucola.


 
Bruschetta met sardinetapenade en rucola
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 305 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 1 blikje sardines in olijfolie (Ă  120 g), uitgelekt
  • 200 g kerstrostomaatjes
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl grof zeezout
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 tl kappertjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ansjovisfilet in olijfolie (blikje)
  • 1 ciabatta, in sneetjes
  • 25 g rucola


  • Verwarm de oven voor tot 220 ÂșC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfolie en het zeezout. Rooster de tomaatjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.

    Pureer intussen in de keukenmachine of met de hakmolen van de staafmixer. De olijven met de rest van de olijfolie, de kappertjes, 1 teen knoflook en de ansjovisfilet. Prak er met een vork de sardines door. Breng op smaak met zout en peper.

    Verhit een grillpan. Rooster de sneetjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg ze op een schaal en wrijf het brood in met de laatste gehalveerde teen knoflook. Schep op elke bruschetta een beetje van de tapenade en maak af met een kerstomaatje en paar blaadjes rucola.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Haringsalade met biet en appel
    Snijd de haringen in dunne reepjes. Klop in een schaal een dressing van de appelazijn, olijfolie, mo... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van œ c... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden