Sardine

Verwarm de oven voor tot 200 ┬║C. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal.

Maal het brood met de knoflook in een keukenmachine of de hakmolen van de staafmixer fijn. Strooi het knoflookkruim met de kappertjes en zout en peper naar smaak over de sardines. Besprenkel met het sap van 1 citroen en de olijfolie. Snijd de laatste citroen in partjes en leg bij de sardines.

Rooster de sardines in de voorverwarmde oven 15 minuten, tot ze gaar en het broodkruim goudbruin en krokant is.

Verdeel de sardines over 4 borden. Maak ze af met een extra straaltje olijfolie en de basilicumblaadjes. Serveer met de geroosterde partjes citroen en het ciabatta.


 
Italiaanse sardines
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 425 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 600 g sardines, schoongemaakt
  • 2 sneden wit casinobrood, zonder korst
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 citroenen
  • handvol basilicumblaadjes
  • 1 (tomaten)ciabatta, voor erbij


  • Verwarm de oven voor tot 200 ┬║C. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal.

    Maal het brood met de knoflook in een keukenmachine of de hakmolen van de staafmixer fijn. Strooi het knoflookkruim met de kappertjes en zout en peper naar smaak over de sardines. Besprenkel met het sap van 1 citroen en de olijfolie. Snijd de laatste citroen in partjes en leg bij de sardines.

    Rooster de sardines in de voorverwarmde oven 15 minuten, tot ze gaar en het broodkruim goudbruin en krokant is.

    Verdeel de sardines over 4 borden. Maak ze af met een extra straaltje olijfolie en de basilicumblaadjes. Serveer met de geroosterde partjes citroen en het ciabatta.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Spaanse mosselen uit de wok
    Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven s... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Kabeljauwwangen met olijven in tomatensaus
    1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano onge... Lees verder
    Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
    Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de ... Lees verder
    Mini quichepuntjes met garnalen
    Verwarm de over voor op 200┬░C.
    Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden