|
|
|
|
|
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 425 kCal |
• Bereidingstijd: 30 - 45 min |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
600 g sardines, schoongemaakt 2 sneden wit casinobrood, zonder korst 1 teen knoflook 2 tl kappertjes 3 el olijfolie 2 citroenen handvol basilicumblaadjes 1 (tomaten)ciabatta, voor erbij
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal.
Maal het brood met de knoflook in een keukenmachine of de hakmolen van de staafmixer fijn. Strooi het knoflookkruim met de kappertjes en zout en peper naar smaak over de sardines. Besprenkel met het sap van 1 citroen en de olijfolie. Snijd de laatste citroen in partjes en leg bij de sardines.
Rooster de sardines in de voorverwarmde oven 15 minuten, tot ze gaar en het broodkruim goudbruin en krokant is.
Verdeel de sardines over 4 borden. Maak ze af met een extra straaltje olijfolie en de basilicumblaadjes. Serveer met de geroosterde partjes citroen en het ciabatta.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Lasagne met tomaat-tonijnsaus
Kook de broccoli met zout en giet af. Verwarm de pastasaus samen met 1 blikje tonijn en de broccoli.... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Lekkerbek met zoetzure ananassaus
Verwarm de oven voor op 160°C.
Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder |
|
Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder |
|
Fondue in olie
Een smakelijke variant op visfondue is tempura met oriëntaalse saus.
Tempura: maak voor de tem... Lees verder |
|
Gepocheerde zeewolf op bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 220°C.
Leg de plakjes bladerdeeg op een (met bakpapier beklede) bakpla... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |