Tijgergarnaal

Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en prik ze aan de houten spiesjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper heel even zachtjes aan. Leg de garnalenspiesjes in de pan en bak ze in 3-4 minuten zachtjes tot ze roze kleuren. Keer ze halverwege. Leg de spiesjes op een warme schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de tomaten en sherry door het bakvet en verwarm het geheel tot een rulle, dikke saus ontstaat. Schep de peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de garnalenspiesjes. Serveer de spiesjes als tapas bij de borrel of als voorgerecht op een bedje van gemengde sla.


 
Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 260 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram (diepvries) rauwe tijgergarnalen
  • 4 tomaten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • ½ dl medium dry sherry of witte wijn
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • zout en peper
  • 12 houten spiesjes


  • Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en prik ze aan de houten spiesjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper heel even zachtjes aan. Leg de garnalenspiesjes in de pan en bak ze in 3-4 minuten zachtjes tot ze roze kleuren. Keer ze halverwege. Leg de spiesjes op een warme schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de tomaten en sherry door het bakvet en verwarm het geheel tot een rulle, dikke saus ontstaat. Schep de peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de garnalenspiesjes. Serveer de spiesjes als tapas bij de borrel of als voorgerecht op een bedje van gemengde sla.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden