Tijgergarnaal

Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en prik ze aan de houten spiesjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper heel even zachtjes aan. Leg de garnalenspiesjes in de pan en bak ze in 3-4 minuten zachtjes tot ze roze kleuren. Keer ze halverwege. Leg de spiesjes op een warme schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de tomaten en sherry door het bakvet en verwarm het geheel tot een rulle, dikke saus ontstaat. Schep de peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de garnalenspiesjes. Serveer de spiesjes als tapas bij de borrel of als voorgerecht op een bedje van gemengde sla.


 
Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 260 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram (diepvries) rauwe tijgergarnalen
  • 4 tomaten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • ¬Ĺ dl medium dry sherry of witte wijn
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • zout en peper
  • 12 houten spiesjes


  • Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en prik ze aan de houten spiesjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper heel even zachtjes aan. Leg de garnalenspiesjes in de pan en bak ze in 3-4 minuten zachtjes tot ze roze kleuren. Keer ze halverwege. Leg de spiesjes op een warme schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de tomaten en sherry door het bakvet en verwarm het geheel tot een rulle, dikke saus ontstaat. Schep de peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de garnalenspiesjes. Serveer de spiesjes als tapas bij de borrel of als voorgerecht op een bedje van gemengde sla.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde roodbaarsfilet met geitenkaas
    Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de roodbaarsfilets met citroensap en laat ze 5 minuten liggen. M... Lees verder
    Gebakken kabeljauw bedekt met knoflook en bieslook
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep z... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Tagliatelle met mosselen, basilicum en pijnboompitten
    Kook de tagliatelle in ruim kokend water met een snufje zout gaar (kooktijd 10-15 minuten, volgens d... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden