Tijgergarnaal

Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en prik ze aan de houten spiesjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper heel even zachtjes aan. Leg de garnalenspiesjes in de pan en bak ze in 3-4 minuten zachtjes tot ze roze kleuren. Keer ze halverwege. Leg de spiesjes op een warme schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de tomaten en sherry door het bakvet en verwarm het geheel tot een rulle, dikke saus ontstaat. Schep de peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de garnalenspiesjes. Serveer de spiesjes als tapas bij de borrel of als voorgerecht op een bedje van gemengde sla.


 
Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 260 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram (diepvries) rauwe tijgergarnalen
  • 4 tomaten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • ¬Ĺ dl medium dry sherry of witte wijn
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • zout en peper
  • 12 houten spiesjes


  • Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en prik ze aan de houten spiesjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper heel even zachtjes aan. Leg de garnalenspiesjes in de pan en bak ze in 3-4 minuten zachtjes tot ze roze kleuren. Keer ze halverwege. Leg de spiesjes op een warme schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de tomaten en sherry door het bakvet en verwarm het geheel tot een rulle, dikke saus ontstaat. Schep de peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de garnalenspiesjes. Serveer de spiesjes als tapas bij de borrel of als voorgerecht op een bedje van gemengde sla.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Schuimige aspergesoep met Hollandse garnalen
    Verwarm de aspergesoep. Klop ondertussen de slagroom lichtjes op. Meng de slagroom met behulp van de... Lees verder
    Geroosterde paprika’s met tonijn
    Verwarm de oven voor op 220 ňöC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensa... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‚Äėpluk‚Äô de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden