Tonijn

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Dep de moten tonijn droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan beide kanten met 2 el olie en bestrooi met zout en peper.

Verhit 2 el olie in een wok. Bak de asperges al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg de erwten toe en bak 2 minuten.

Verhit intussen de grillpan. Gril de tonijn in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Breng de groenten op smaak met de sojasaus, het limoensap en de gembersiroop.

Giet de noedels af, voeg ze toe aan de groenten en bak nog 1 minuut. Verdeel de noedels over 4 kommen. Leg er de tonijn bij en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.


 
Gegrilde tonijn met groentenoedels
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 555 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 4 moten tonijn √† 150 g
  • 250 g noedels
  • 4 el olie
  • 350 g groene asperges
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 3 el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 2-3 el gembersiroop
  • 2 tl sesamzaad, geroosterd
  • ¬Ĺ bosje koriander, grofgehakt


  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Dep de moten tonijn droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan beide kanten met 2 el olie en bestrooi met zout en peper.

    Verhit 2 el olie in een wok. Bak de asperges al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg de erwten toe en bak 2 minuten.

    Verhit intussen de grillpan. Gril de tonijn in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Breng de groenten op smaak met de sojasaus, het limoensap en de gembersiroop.

    Giet de noedels af, voeg ze toe aan de groenten en bak nog 1 minuut. Verdeel de noedels over 4 kommen. Leg er de tonijn bij en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden