Tonijn

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Dep de moten tonijn droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan beide kanten met 2 el olie en bestrooi met zout en peper.

Verhit 2 el olie in een wok. Bak de asperges al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg de erwten toe en bak 2 minuten.

Verhit intussen de grillpan. Gril de tonijn in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Breng de groenten op smaak met de sojasaus, het limoensap en de gembersiroop.

Giet de noedels af, voeg ze toe aan de groenten en bak nog 1 minuut. Verdeel de noedels over 4 kommen. Leg er de tonijn bij en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.


 
Gegrilde tonijn met groentenoedels
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 555 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 4 moten tonijn √† 150 g
  • 250 g noedels
  • 4 el olie
  • 350 g groene asperges
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 3 el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 2-3 el gembersiroop
  • 2 tl sesamzaad, geroosterd
  • ¬Ĺ bosje koriander, grofgehakt


  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Dep de moten tonijn droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan beide kanten met 2 el olie en bestrooi met zout en peper.

    Verhit 2 el olie in een wok. Bak de asperges al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg de erwten toe en bak 2 minuten.

    Verhit intussen de grillpan. Gril de tonijn in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Breng de groenten op smaak met de sojasaus, het limoensap en de gembersiroop.

    Giet de noedels af, voeg ze toe aan de groenten en bak nog 1 minuut. Verdeel de noedels over 4 kommen. Leg er de tonijn bij en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen in kerriesaus
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 min... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Sprotjes met frisse salade
    1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een ko... Lees verder
    Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen in kerriesaus
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 min... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden