Hollandse garnaal

Houd 2 el garnalen apart voor de garnering. Hak de helft van de rest van de garnalen fijn.

Meng de crème fraîche met de mayonaise. Schep de gehakte en de hele garnalen en de helft van de sjalot erdoor. Breng de garnalentartaar op smaak met de dille, citroensap en zout en peper.

Leg op 4 borden een kookring (6 cm ø). Schep de garnalentartaar in de ringen en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan. Verwijder de ringen.

Maak de tartaartjes af met de waterkers, de rest van de sjalot, de apart gehouden garnalen en peper naar smaak. Lekker met verse witte toast.


 
Hollands garnalen-tartaartje met waterkers
• Voorgerecht koud voor 4 personen personen; 160 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 250 g gepelde Hollandse garnalen
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el mayonaise
  • 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 2-3 tl citroen
  • 4-6 takjes waterkers


  • Houd 2 el garnalen apart voor de garnering. Hak de helft van de rest van de garnalen fijn.

    Meng de crème fraîche met de mayonaise. Schep de gehakte en de hele garnalen en de helft van de sjalot erdoor. Breng de garnalentartaar op smaak met de dille, citroensap en zout en peper.

    Leg op 4 borden een kookring (6 cm ø). Schep de garnalentartaar in de ringen en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan. Verwijder de ringen.

    Maak de tartaartjes af met de waterkers, de rest van de sjalot, de apart gehouden garnalen en peper naar smaak. Lekker met verse witte toast.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Paëlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Gestoofde forel met bieslooksaus
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stuk... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden