Hollandse garnaal

Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de mayonaise met de mosterd. Voeg de garnalen, de tomaat en de bieslook toe. Bestrijk 4 kleine hoge gladde vormpjes of koffiekopjes met een beetje slaolie en vul ze met het garnalenmengsel. Laat ze tot gebruik in de koelkast staan. Keer de vormpjes om op 4 bordjes en laat de garnalen-torentjes er voorzichtig afglijden. Garneer met de blaadjes sla en sprietjes bieslook.


 
Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 372 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 4 tomaten
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1Ā½ theelepel grove mosterd
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook + wat hele sprietjes
  • slaolie
  • 4 blaadjes sla


  • Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de mayonaise met de mosterd. Voeg de garnalen, de tomaat en de bieslook toe. Bestrijk 4 kleine hoge gladde vormpjes of koffiekopjes met een beetje slaolie en vul ze met het garnalenmengsel. Laat ze tot gebruik in de koelkast staan. Keer de vormpjes om op 4 bordjes en laat de garnalen-torentjes er voorzichtig afglijden. Garneer met de blaadjes sla en sprietjes bieslook.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Andijviestamppotje met rode poon
    ā€¢ Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
    ā€¢ Wrijf de rod... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gegrilde zalmfilets met brede lintpasta en spinazie
    Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens ... Lees verder
    Haringsandwich met komkommer en mierikswortelmayonaise
    Snijd de komkommer in de lengte door en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkomm... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ā€˜plukā€™ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden