Hollandse garnaal

Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de mayonaise met de mosterd. Voeg de garnalen, de tomaat en de bieslook toe. Bestrijk 4 kleine hoge gladde vormpjes of koffiekopjes met een beetje slaolie en vul ze met het garnalenmengsel. Laat ze tot gebruik in de koelkast staan. Keer de vormpjes om op 4 bordjes en laat de garnalen-torentjes er voorzichtig afglijden. Garneer met de blaadjes sla en sprietjes bieslook.


 
Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 372 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 4 tomaten
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1½ theelepel grove mosterd
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook + wat hele sprietjes
  • slaolie
  • 4 blaadjes sla


  • Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de mayonaise met de mosterd. Voeg de garnalen, de tomaat en de bieslook toe. Bestrijk 4 kleine hoge gladde vormpjes of koffiekopjes met een beetje slaolie en vul ze met het garnalenmengsel. Laat ze tot gebruik in de koelkast staan. Keer de vormpjes om op 4 bordjes en laat de garnalen-torentjes er voorzichtig afglijden. Garneer met de blaadjes sla en sprietjes bieslook.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    Rode poon met citroen en rozemarijn
    Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
    Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden