Wijting

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de gembersiroop toe.

Schenk de blikken tomatenblokjes in de pan en breng aan de kook. Voeg de sojasaus toe en stoof de saus 5 minuten zachtjes.

Kook de broccoli in water met zout in 6 minuten beetgaar. Leg de wijtingfilets in de tomatensaus en stoof ze in 5 minuten zachtjes gaar.

Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de wijtingfilets met de tomaten-sojasaus over en bestrooi met de peterselie. Serveer met de broccoli.


 
Gestoofde wijtingfilets in tomaten-sojasaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 535 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 8 wijtingfilets zonder huid √† 75 g
  • 300 g witte rijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gembersiroop
  • 2 blikken tomatenblokjes (√† 400 g)
  • 2 el sojasaus
  • 600 g broccoliroosjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt


  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de gembersiroop toe.

    Schenk de blikken tomatenblokjes in de pan en breng aan de kook. Voeg de sojasaus toe en stoof de saus 5 minuten zachtjes.

    Kook de broccoli in water met zout in 6 minuten beetgaar. Leg de wijtingfilets in de tomatensaus en stoof ze in 5 minuten zachtjes gaar.

    Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de wijtingfilets met de tomaten-sojasaus over en bestrooi met de peterselie. Serveer met de broccoli.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mosselen in een saus van pruimtomaat
    Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze... Lees verder
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden