Langoustine

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn. Meng de kruiden met de peperringetjes en de knoflook door de olijfolie. Voeg zout naar smaak toe.

Snijd de staart van langoustines vanaf het midden - de kop en scharen blijven intact! - in de lengte doormidden. Leg ze op een met bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de kruidenolie.

Rooster de langoustines 6-8 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel ze over 4 borden en sprenkel de rest van de kruidenolie erover. Serveer met de limoen en naar wens knapperig ciabatta.


 
Gegrilde langoustines met kruidenolie
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 255 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 16 langoustines
  • 3 el verse kruiden, bijvoorbeeld tijm, peterselie, munt
  • 1 kleine rode peper, zonder zaadlijsten in ringetjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 6 el olijfolie
  • 2 limoenen, in partjes


  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn. Meng de kruiden met de peperringetjes en de knoflook door de olijfolie. Voeg zout naar smaak toe.

    Snijd de staart van langoustines vanaf het midden - de kop en scharen blijven intact! - in de lengte doormidden. Leg ze op een met bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de kruidenolie.

    Rooster de langoustines 6-8 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel ze over 4 borden en sprenkel de rest van de kruidenolie erover. Serveer met de limoen en naar wens knapperig ciabatta.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kabeljauwschotel met broccoli en rösti
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zo... Lees verder
    Mini quichepuntjes met garnalen
    Verwarm de over voor op 200°C.
    Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Garnalencocktail met mango en limoendressing
    Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden