Hollandse garnaal

Spinazie ricotta massa
Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, gesneden spinazie, Parmezaan en de garnalen toevoegen. Breng het geheel op smaak en bewaar het in de koeling. Vervolgens de boter op laag vuur laten kleuren. Heeft de boter de geur van nootjes deze dan van het vuur halen en zeven door een fijne zeef of door een keukenpapiertje. Breng de beurre noisette verder op smaak met zout, peper en een druppel citroensap.

Pasta deeg
Alles goed mengen tot een deeg, dan 2 x vacumeren (luchtdicht verpakken) of minimaal 1 nacht laten rusten in de koelkast. Het pastadeeg uitrollen op pastamachine en vullen met de spinazie ricotta massa en daarna afkoken in zout water met olijfolie.

Serveer de ravioli direct met de beurre noisette, geplukte kervel en als extra garnering nog wat half gepelde roze garnaaltjes op de ravioli en het bord toevoegen.


 
Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
• Hoofdgerecht voor 6 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • Voor de spinazie ricotta massa:
  • 250 g ricotta
  • 500 g spinazie, geblancheerd en uitgeknepen
  • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • hand gepelde Hollandse garnalen naar smaak
  • peper zout en snufje nootmuskaat
  • Voor het pasta deeg:
  • 100 g fijne Italiaanse bloem
  • 400 g bloem
  • 6 eieren
  • 4 g zout
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie


  • Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, gesneden spinazie, Parmezaan en de garnalen toevoegen. Breng het geheel op smaak en bewaar het in de koeling. Vervolgens de boter op laag vuur laten kleuren. Heeft de boter de geur van nootjes deze dan van het vuur halen en zeven door een fijne zeef of door een keukenpapiertje. Breng de beurre noisette verder op smaak met zout, peper en een druppel citroensap.

    Pasta deeg
    Alles goed mengen tot een deeg, dan 2 x vacumeren (luchtdicht verpakken) of minimaal 1 nacht laten rusten in de koelkast. Het pastadeeg uitrollen op pastamachine en vullen met de spinazie ricotta massa en daarna afkoken in zout water met olijfolie.

    Serveer de ravioli direct met de beurre noisette, geplukte kervel en als extra garnering nog wat half gepelde roze garnaaltjes op de ravioli en het bord toevoegen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tagliatelle met krab
    Maak de broccoli schoon, verdeel de struikjes in kleine roosjes van 2 cm en snijd de stelen in dunne... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂēC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Tortillataart met tonijn
    Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringe... Lees verder
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise
    Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, ver... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden