Hollandse garnaal

Spinazie ricotta massa
Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, gesneden spinazie, Parmezaan en de garnalen toevoegen. Breng het geheel op smaak en bewaar het in de koeling. Vervolgens de boter op laag vuur laten kleuren. Heeft de boter de geur van nootjes deze dan van het vuur halen en zeven door een fijne zeef of door een keukenpapiertje. Breng de beurre noisette verder op smaak met zout, peper en een druppel citroensap.

Pasta deeg
Alles goed mengen tot een deeg, dan 2 x vacumeren (luchtdicht verpakken) of minimaal 1 nacht laten rusten in de koelkast. Het pastadeeg uitrollen op pastamachine en vullen met de spinazie ricotta massa en daarna afkoken in zout water met olijfolie.

Serveer de ravioli direct met de beurre noisette, geplukte kervel en als extra garnering nog wat half gepelde roze garnaaltjes op de ravioli en het bord toevoegen.


 
Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
• Hoofdgerecht voor 6 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • Voor de spinazie ricotta massa:
  • 250 g ricotta
  • 500 g spinazie, geblancheerd en uitgeknepen
  • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • hand gepelde Hollandse garnalen naar smaak
  • peper zout en snufje nootmuskaat
  • Voor het pasta deeg:
  • 100 g fijne Italiaanse bloem
  • 400 g bloem
  • 6 eieren
  • 4 g zout
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie


  • Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, gesneden spinazie, Parmezaan en de garnalen toevoegen. Breng het geheel op smaak en bewaar het in de koeling. Vervolgens de boter op laag vuur laten kleuren. Heeft de boter de geur van nootjes deze dan van het vuur halen en zeven door een fijne zeef of door een keukenpapiertje. Breng de beurre noisette verder op smaak met zout, peper en een druppel citroensap.

    Pasta deeg
    Alles goed mengen tot een deeg, dan 2 x vacumeren (luchtdicht verpakken) of minimaal 1 nacht laten rusten in de koelkast. Het pastadeeg uitrollen op pastamachine en vullen met de spinazie ricotta massa en daarna afkoken in zout water met olijfolie.

    Serveer de ravioli direct met de beurre noisette, geplukte kervel en als extra garnering nog wat half gepelde roze garnaaltjes op de ravioli en het bord toevoegen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Italiaanse zalmfilet met paprika
    Snijd de paprika in reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje k... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Roergebakken mie met roze garnalen
    Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels ... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Mexicaanse koolvis met rode bonen
    Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de uien. Sni... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden