Hollandse garnaal

Spinazie ricotta massa
Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, gesneden spinazie, Parmezaan en de garnalen toevoegen. Breng het geheel op smaak en bewaar het in de koeling. Vervolgens de boter op laag vuur laten kleuren. Heeft de boter de geur van nootjes deze dan van het vuur halen en zeven door een fijne zeef of door een keukenpapiertje. Breng de beurre noisette verder op smaak met zout, peper en een druppel citroensap.

Pasta deeg
Alles goed mengen tot een deeg, dan 2 x vacumeren (luchtdicht verpakken) of minimaal 1 nacht laten rusten in de koelkast. Het pastadeeg uitrollen op pastamachine en vullen met de spinazie ricotta massa en daarna afkoken in zout water met olijfolie.

Serveer de ravioli direct met de beurre noisette, geplukte kervel en als extra garnering nog wat half gepelde roze garnaaltjes op de ravioli en het bord toevoegen.


 
Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
• Hoofdgerecht voor 6 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • Voor de spinazie ricotta massa:
  • 250 g ricotta
  • 500 g spinazie, geblancheerd en uitgeknepen
  • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • hand gepelde Hollandse garnalen naar smaak
  • peper zout en snufje nootmuskaat
  • Voor het pasta deeg:
  • 100 g fijne Italiaanse bloem
  • 400 g bloem
  • 6 eieren
  • 4 g zout
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie


  • Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, gesneden spinazie, Parmezaan en de garnalen toevoegen. Breng het geheel op smaak en bewaar het in de koeling. Vervolgens de boter op laag vuur laten kleuren. Heeft de boter de geur van nootjes deze dan van het vuur halen en zeven door een fijne zeef of door een keukenpapiertje. Breng de beurre noisette verder op smaak met zout, peper en een druppel citroensap.

    Pasta deeg
    Alles goed mengen tot een deeg, dan 2 x vacumeren (luchtdicht verpakken) of minimaal 1 nacht laten rusten in de koelkast. Het pastadeeg uitrollen op pastamachine en vullen met de spinazie ricotta massa en daarna afkoken in zout water met olijfolie.

    Serveer de ravioli direct met de beurre noisette, geplukte kervel en als extra garnering nog wat half gepelde roze garnaaltjes op de ravioli en het bord toevoegen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tonijn ceviche
    Snijd de tonijn in plakjes van ┬Ż cm dik* en leg ze op vier borden, in een rij dakpansgewijs naast e... Lees verder
    Haring-sandwich
    Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mosterdsaus. Beleg 2 boterhammen met de veldsla, plakjes... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Tarbot en papillotte met mosterd-citroenboter
    Verwarm de oven voor op 190┬░ C.
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze droog. Bestrooi... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ┬║C. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Romige garnalencurry
    Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes u... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden