Hollandse garnaal

Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep in een kom de garnalen en de tomaatblokjes door elkaar. Klop van de vermout, balsamicoazijn en mayonaise een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de gesneden sla in het midden over vier bordjes en sprenkel er wat dressing over. Schep het garnalenmengsel op de losse slabladeren en zet op elk bordje een gevuld blad. Sprenkel de dressing over de garnalen.


 
Hollandse garnalencocktail
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 250 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1 krop lollo bianco of 2 kropjes little gems
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels witte vermout of sherry
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 5 eetlepels mayonaise
  • zout en peper


  • Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep in een kom de garnalen en de tomaatblokjes door elkaar. Klop van de vermout, balsamicoazijn en mayonaise een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de gesneden sla in het midden over vier bordjes en sprenkel er wat dressing over. Schep het garnalenmengsel op de losse slabladeren en zet op elk bordje een gevuld blad. Sprenkel de dressing over de garnalen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
    Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. La... Lees verder
    Crostini met tonijnpaté
    Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer in... Lees verder
    Mediterrane maaltijdsalade met langoustines
    Verwarm de oven voor op 175 ËšC. Schep de blokjes brood in een bakblik om met 1 eetlepel olijfolie e... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Artisjok-zalmpaté
    Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden