Haring

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de rijstazijn met de suiker en 2 tl zout tot de suiker is opgelost. Spreid de rijst uit op een schaal. Besprenkel met de rijstazijn en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verdeel intussen de haringen in 4 helften en snijd ze in de lengte door zodat 8 repen ontstaan. Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd de avocado en ook de komkommer in repen van gelijke grootte als de haring.
Wikkel een bamboematje in vershoudfolie. Leg er een norivel op. Verdeel met vochtige handen ¼ van de rijst over het norivel. Laat 2 cm aan de bovenzijde vrij. Druk de rijst iets aan. Leg op 4 cm van de onderzijde over de hele breedte 2 repen haring naast elkaar. Leg er repen avocado of komkommer op. Strijk langs de bovenzijde een dunne laag wasabi (pas op: wasabi is heet!).
Rol met het bamboematje vanaf de onderzijde de sushi strak op. Bewaar de sushirol eventueel tot gebruik in de koelkast. Snijd de rol met een nat scherp mes in plakken van 2 cm. Maak op dezelfde manier met de rest van de ingrediënten nog 3 rollen. Serveer de sushi met extra wasabi, sojasaus en naar wens wat ingelegde gember. Geef er eetstokjes bij.


 
Haringsushi met komkommer
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 560 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 2 zoute haringen (Hollandse nieuwe)
  • 500 g sushirijst
  • 6 el rijstazijn
  • 4 tl suiker
  • ½ komkommer en/of 1 avocado
  • 4 norivellen
  • wasabipasta


  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de rijstazijn met de suiker en 2 tl zout tot de suiker is opgelost. Spreid de rijst uit op een schaal. Besprenkel met de rijstazijn en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    Verdeel intussen de haringen in 4 helften en snijd ze in de lengte door zodat 8 repen ontstaan. Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd de avocado en ook de komkommer in repen van gelijke grootte als de haring.
    Wikkel een bamboematje in vershoudfolie. Leg er een norivel op. Verdeel met vochtige handen ¼ van de rijst over het norivel. Laat 2 cm aan de bovenzijde vrij. Druk de rijst iets aan. Leg op 4 cm van de onderzijde over de hele breedte 2 repen haring naast elkaar. Leg er repen avocado of komkommer op. Strijk langs de bovenzijde een dunne laag wasabi (pas op: wasabi is heet!).
    Rol met het bamboematje vanaf de onderzijde de sushi strak op. Bewaar de sushirol eventueel tot gebruik in de koelkast. Snijd de rol met een nat scherp mes in plakken van 2 cm. Maak op dezelfde manier met de rest van de ingrediënten nog 3 rollen. Serveer de sushi met extra wasabi, sojasaus en naar wens wat ingelegde gember. Geef er eetstokjes bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Italiaanse sardines
    Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal.Lees verder
    Paprika's gevuld met tonijn en ansjovis
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Laat de tonijn uitlekken. Snijd de ansjovisfilets in klein... Lees verder
    Mediterrane wijtingsoep
    Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in... Lees verder
    Gegrilde tonijn met tomatenboter
    Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 ... Lees verder
    Mexicaanse koolvis met rode bonen
    Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de uien. Sni... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Zeewolfspies met salie en Spaanse chorizo
    Snijd de zeewolffilet in 24 stukjes. Halveer de plakjes chorizo. Rijg de stukjes vis, de halve plakj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden