|
|
|
|
|
Salade in 'n pot met haring |
|
|
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 415 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 zoute haringen (Hollandse nieuwe), in stukjes 150 g quinoa 2 el amandelschaafsel sap van 1 limoen 5 el olijfolie extra vierge 2 tl mosterd 2 tl gembersiroop 250 g kerstomaatjes, gehalveerd ½ komkommer, in halve maantjes 1 rode ui, in halve ringen 50 g jonge bladsla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Klop een dressing van het limoensap, de olijfolie, de mosterd en de gembersiroop. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de dressing in 4 schone grote potten met deksel. Schep er de quinoa bij. Verdeel de haring, de tomaatjes, de komkommer en de rode ui op de quinoa. Doe als laatste de tere slablaadjes erbij zodat deze knapperig blijven. Bestrooi met het amandelschaafsel. Sluit de potten en bewaar en vervoer ze tot de lunch gekoeld.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de ... Lees verder |
|
Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder |
|
Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Gebakken wijting met kruidige groenten
Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |