Haring

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Klop een dressing van het limoensap, de olijfolie, de mosterd en de gembersiroop. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de dressing in 4 schone grote potten met deksel. Schep er de quinoa bij. Verdeel de haring, de tomaatjes, de komkommer en de rode ui op de quinoa. Doe als laatste de tere slablaadjes erbij zodat deze knapperig blijven. Bestrooi met het amandelschaafsel. Sluit de potten en bewaar en vervoer ze tot de lunch gekoeld.


 
Salade in 'n pot met haring
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 415 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zoute haringen (Hollandse nieuwe), in stukjes
  • 150 g quinoa
  • 2 el amandelschaafsel
  • sap van 1 limoen
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl gembersiroop
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • ┬Ż komkommer, in halve maantjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 50 g jonge bladsla


  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Klop een dressing van het limoensap, de olijfolie, de mosterd en de gembersiroop. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de dressing in 4 schone grote potten met deksel. Schep er de quinoa bij. Verdeel de haring, de tomaatjes, de komkommer en de rode ui op de quinoa. Doe als laatste de tere slablaadjes erbij zodat deze knapperig blijven. Bestrooi met het amandelschaafsel. Sluit de potten en bewaar en vervoer ze tot de lunch gekoeld.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Vis in rode wijnsaus
    Spoel de visfilets af onder koud stromend water en maak ze droog met keukenpapier. Wrijf ze in met e... Lees verder
    Zomersalade met kibbeling
    Verwarm de oven voor op 160┬║C. Leg de kibbeling naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakp... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Knapperige bakjes met Hollandse garnalen
    Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Snij... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden