Zalm

Snijd de venkelknollen in repen, verwijder de stelen en bewaar het loof voor de garnering. Maak de uien schoon en snijd deze ook in ringen.

Warm enkele eetlepels olijfolie in de pan op en bak hierin het venkelzaad aan. Voeg dan de venkel en de uien toe en braad deze aan. Zorg dat het niet bruin wordt in verband met de kleur van de soep. Haal intussen de zalm vast uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.

Voeg de bouillon aan de venkel en de uien toe en laat 30 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep tot een gladde massa. Voeg 3 tot 4 eetlepels slagroom toe voor het opdienen. Verdeel de plakken zalm over 4 diepe borden. Schenk de warme soep erop (de zalm gaart dan mooi snel door en krijgt een mooie rosé kleur). Garneer met nog wat peper en venkelloof of dille.


 
Venkelsoep met wilde zalm
• Soep voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 500 g wilde sockeye zalm, gesneden in dunne plakken
  • 1 kg venkel
  • 400 g uien
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 l visbouillon (van 1 visbouillonblokje)
  • 125 ml slagroom
  • olijfolie


  • Snijd de venkelknollen in repen, verwijder de stelen en bewaar het loof voor de garnering. Maak de uien schoon en snijd deze ook in ringen.

    Warm enkele eetlepels olijfolie in de pan op en bak hierin het venkelzaad aan. Voeg dan de venkel en de uien toe en braad deze aan. Zorg dat het niet bruin wordt in verband met de kleur van de soep. Haal intussen de zalm vast uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.

    Voeg de bouillon aan de venkel en de uien toe en laat 30 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep tot een gladde massa. Voeg 3 tot 4 eetlepels slagroom toe voor het opdienen. Verdeel de plakken zalm over 4 diepe borden. Schenk de warme soep erop (de zalm gaart dan mooi snel door en krijgt een mooie rosé kleur). Garneer met nog wat peper en venkelloof of dille.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
    Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Mini pasteibakjes met garnalenragout
    Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en v... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden