Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in vieren. Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de stengels en het groen van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkelknol in kleine blokjes.

Kruid de stukken vis met wat zout en versgemalen peper. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak de stukken wijting in de pan in 4-6 minuten net gaar. Schep ze op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.

Fruit de knoflook, ui en venkel in 2 eetlepels olijfolie 2 – 3 minuten heel zachtjes glazig. Schep de tomaatstukjes, Italiaanse kruiden en sinaasappelrasp erdoor en bak ze even mee. Schenk de vermout erbij, laat alles even pruttelen en voeg dan ook de fond toe. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken tot de groente gaar is.

Leg vervolgens de stukken vis, de mosselen en gamba’s in warme soepborden en schep de hete soep erop. Breng de soep pittig op smaak met zout en peper. Garneer met het achtergehouden venkelgroen.


 
Bouillabaisse
• Soep voor 8 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 g verse witvisfilet, in stukken (bv. wijting, rode poon, kabeljauw, zeebaars, schol etc.)
  • 250 g gekookte mosselen
  • 500 g gamba’s, gepeld en ontdooid
  • 4 vleestomaten
  • 1 venkelknol
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 uien, gesnipperd
  • 2 preien, in ringen, alleen het wit
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 100 ml witte vermout of wijn
  • 1,5 l visfond of visbouillon


  • Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in vieren. Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de stengels en het groen van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkelknol in kleine blokjes.

    Kruid de stukken vis met wat zout en versgemalen peper. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak de stukken wijting in de pan in 4-6 minuten net gaar. Schep ze op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.

    Fruit de knoflook, ui en venkel in 2 eetlepels olijfolie 2 – 3 minuten heel zachtjes glazig. Schep de tomaatstukjes, Italiaanse kruiden en sinaasappelrasp erdoor en bak ze even mee. Schenk de vermout erbij, laat alles even pruttelen en voeg dan ook de fond toe. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken tot de groente gaar is.

    Leg vervolgens de stukken vis, de mosselen en gamba’s in warme soepborden en schep de hete soep erop. Breng de soep pittig op smaak met zout en peper. Garneer met het achtergehouden venkelgroen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    Crostini met tonijnpaté
    Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer in... Lees verder
    Vissalade met voorjaarsgroenten
    Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder
    Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
    1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden