Ansjovis

Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (220°C) totdat ze goed krokant zijn. Wrijf een gepelde knoflookteen uit over het krokante brood.

Snijd de zijkanten van de paprika in 4 à 5 stukken. Leg ze op een bakplaat of ovenschaal. Besprenkel met olie en bak 5 minuten op 220°C. Draai de stukken en bak nogmaals 5 tot 10 minuten. Als de bovenkant wat begint te verkleuren en gaat bladderen zijn ze goed.

Doe hetzelfde met de asperges. Haal het droge stukje aan de achterkant er af. Dit kan gelijktijdig in de oven met de paprika. Leg de asperges op een ovenschaal, olie erover en na 5 minuten even door elkaar husselen. Zorg dat ze niet te lang garen, want dat is zonde van de smaak én de kleur.
Laat de groente wat afkoelen.

Besmeer de bruschetta met een beetje groene pesto en leg de paprika er op. Daarna de asperges (snijd deze in 2-en) en draai de ansjovis er een beetje om heen. Besprenkel met de olijfolie en wat zeezout.


 
Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
• Borrelhapje / Amuse voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 2 gele paprika’s
  • bosje groene asperges
  • blikje ansjovis op olie
  • olijfolie extra vierge
  • groene pesto
  • 1 ciabatta
  • 2 teentjes knoflook


  • Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (220°C) totdat ze goed krokant zijn. Wrijf een gepelde knoflookteen uit over het krokante brood.

    Snijd de zijkanten van de paprika in 4 à 5 stukken. Leg ze op een bakplaat of ovenschaal. Besprenkel met olie en bak 5 minuten op 220°C. Draai de stukken en bak nogmaals 5 tot 10 minuten. Als de bovenkant wat begint te verkleuren en gaat bladderen zijn ze goed.

    Doe hetzelfde met de asperges. Haal het droge stukje aan de achterkant er af. Dit kan gelijktijdig in de oven met de paprika. Leg de asperges op een ovenschaal, olie erover en na 5 minuten even door elkaar husselen. Zorg dat ze niet te lang garen, want dat is zonde van de smaak én de kleur.
    Laat de groente wat afkoelen.

    Besmeer de bruschetta met een beetje groene pesto en leg de paprika er op. Daarna de asperges (snijd deze in 2-en) en draai de ansjovis er een beetje om heen. Besprenkel met de olijfolie en wat zeezout.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    Pita's met garnalentomatensalade
    Snijd de tomaten in kleine stukjes. Pel en hak de ui fijn. Meng de tomaat met de ui, de selderij, ee... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden