Ansjovis

Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (220°C) totdat ze goed krokant zijn. Wrijf een gepelde knoflookteen uit over het krokante brood.

Snijd de zijkanten van de paprika in 4 à 5 stukken. Leg ze op een bakplaat of ovenschaal. Besprenkel met olie en bak 5 minuten op 220°C. Draai de stukken en bak nogmaals 5 tot 10 minuten. Als de bovenkant wat begint te verkleuren en gaat bladderen zijn ze goed.

Doe hetzelfde met de asperges. Haal het droge stukje aan de achterkant er af. Dit kan gelijktijdig in de oven met de paprika. Leg de asperges op een ovenschaal, olie erover en na 5 minuten even door elkaar husselen. Zorg dat ze niet te lang garen, want dat is zonde van de smaak én de kleur.
Laat de groente wat afkoelen.

Besmeer de bruschetta met een beetje groene pesto en leg de paprika er op. Daarna de asperges (snijd deze in 2-en) en draai de ansjovis er een beetje om heen. Besprenkel met de olijfolie en wat zeezout.


 
Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
• Borrelhapje / Amuse voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 2 gele paprika’s
  • bosje groene asperges
  • blikje ansjovis op olie
  • olijfolie extra vierge
  • groene pesto
  • 1 ciabatta
  • 2 teentjes knoflook


  • Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (220°C) totdat ze goed krokant zijn. Wrijf een gepelde knoflookteen uit over het krokante brood.

    Snijd de zijkanten van de paprika in 4 à 5 stukken. Leg ze op een bakplaat of ovenschaal. Besprenkel met olie en bak 5 minuten op 220°C. Draai de stukken en bak nogmaals 5 tot 10 minuten. Als de bovenkant wat begint te verkleuren en gaat bladderen zijn ze goed.

    Doe hetzelfde met de asperges. Haal het droge stukje aan de achterkant er af. Dit kan gelijktijdig in de oven met de paprika. Leg de asperges op een ovenschaal, olie erover en na 5 minuten even door elkaar husselen. Zorg dat ze niet te lang garen, want dat is zonde van de smaak én de kleur.
    Laat de groente wat afkoelen.

    Besmeer de bruschetta met een beetje groene pesto en leg de paprika er op. Daarna de asperges (snijd deze in 2-en) en draai de ansjovis er een beetje om heen. Besprenkel met de olijfolie en wat zeezout.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Provencaalse verse paling (stoofaal)
    Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze me... Lees verder
    Garnalencocktail met mango en limoendressing
    Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Tongkrullen op een spinaziesalade met garnalenmayonaise
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets in de lengte doormidden,... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden