Ansjovis

Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (220°C) totdat ze goed krokant zijn. Wrijf een gepelde knoflookteen uit over het krokante brood.

Snijd de zijkanten van de paprika in 4 à 5 stukken. Leg ze op een bakplaat of ovenschaal. Besprenkel met olie en bak 5 minuten op 220°C. Draai de stukken en bak nogmaals 5 tot 10 minuten. Als de bovenkant wat begint te verkleuren en gaat bladderen zijn ze goed.

Doe hetzelfde met de asperges. Haal het droge stukje aan de achterkant er af. Dit kan gelijktijdig in de oven met de paprika. Leg de asperges op een ovenschaal, olie erover en na 5 minuten even door elkaar husselen. Zorg dat ze niet te lang garen, want dat is zonde van de smaak én de kleur.
Laat de groente wat afkoelen.

Besmeer de bruschetta met een beetje groene pesto en leg de paprika er op. Daarna de asperges (snijd deze in 2-en) en draai de ansjovis er een beetje om heen. Besprenkel met de olijfolie en wat zeezout.


 
Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
• Borrelhapje / Amuse voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 2 gele paprika’s
  • bosje groene asperges
  • blikje ansjovis op olie
  • olijfolie extra vierge
  • groene pesto
  • 1 ciabatta
  • 2 teentjes knoflook


  • Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (220°C) totdat ze goed krokant zijn. Wrijf een gepelde knoflookteen uit over het krokante brood.

    Snijd de zijkanten van de paprika in 4 à 5 stukken. Leg ze op een bakplaat of ovenschaal. Besprenkel met olie en bak 5 minuten op 220°C. Draai de stukken en bak nogmaals 5 tot 10 minuten. Als de bovenkant wat begint te verkleuren en gaat bladderen zijn ze goed.

    Doe hetzelfde met de asperges. Haal het droge stukje aan de achterkant er af. Dit kan gelijktijdig in de oven met de paprika. Leg de asperges op een ovenschaal, olie erover en na 5 minuten even door elkaar husselen. Zorg dat ze niet te lang garen, want dat is zonde van de smaak én de kleur.
    Laat de groente wat afkoelen.

    Besmeer de bruschetta met een beetje groene pesto en leg de paprika er op. Daarna de asperges (snijd deze in 2-en) en draai de ansjovis er een beetje om heen. Besprenkel met de olijfolie en wat zeezout.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gepofte aardappel met Hollandse garnalen-roomkaas
    Verwarm de oven voor op 220 ºC. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een diepe pan met een flink... Lees verder
    Gegrilleerde poon met knoflook en tijm
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de vissen onder de koude kraan af en dep ze daarna ... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ºC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Haring-sandwich
    Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mosterdsaus. Beleg 2 boterhammen met de veldsla, plakjes... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden