Hollandse garnaal

Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de sugarsnaps toe en kook ze met de pasta gaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan met een dikke bodem en fruit de ui heel zachtjes glazig. Roer de kerriepoeder erdoor en voeg de kookroom toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Verdun de saus eventueel met een beetje van het pastakookvocht en laat de saus 3 minuten zachtjes sudderen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en leg de tomaten er met de snijkant naar beneden in. Bak de tomaten 3 minuten, keer ze na 2 minuten. Schep de garnalen door de kerriesaus en warm de saus nog heel even door. Giet de pasta met sugarsnaps af en verdeel dit over twee warme diepe (pasta)borden. Schep de garnalen met kerriesaus op de pasta en leg daarna de tomaatjes erop. Serveer direct.

Tip: neem in plaats van sugarsnaps peultjes of broccoli. Kook deze groenten maar 3-4 minuten met de pasta mee.


 
Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen in kerriesaus
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 705 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 150 gram penne
  • 200 gram sugarsnaps
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 150 ml kookroom
  • zout
  • 5 Tasty Tom tomaten (gehalveerd)


  • Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de sugarsnaps toe en kook ze met de pasta gaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan met een dikke bodem en fruit de ui heel zachtjes glazig. Roer de kerriepoeder erdoor en voeg de kookroom toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Verdun de saus eventueel met een beetje van het pastakookvocht en laat de saus 3 minuten zachtjes sudderen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en leg de tomaten er met de snijkant naar beneden in. Bak de tomaten 3 minuten, keer ze na 2 minuten. Schep de garnalen door de kerriesaus en warm de saus nog heel even door. Giet de pasta met sugarsnaps af en verdeel dit over twee warme diepe (pasta)borden. Schep de garnalen met kerriesaus op de pasta en leg daarna de tomaatjes erop. Serveer direct.

    Tip: neem in plaats van sugarsnaps peultjes of broccoli. Kook deze groenten maar 3-4 minuten met de pasta mee.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Hartige muffins met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel ... Lees verder
    Schuimige aspergesoep met Hollandse garnalen
    Verwarm de aspergesoep. Klop ondertussen de slagroom lichtjes op. Meng de slagroom met behulp van de... Lees verder
    Tonijn ceviche
    Snijd de tonijn in plakjes van ┬Ż cm dik* en leg ze op vier borden, in een rij dakpansgewijs naast e... Lees verder
    Witlofschuitjes met Hollandse garnalen
    Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fi... Lees verder
    Gepofte aardappel met Hollandse garnalen-roomkaas
    Verwarm de oven voor op 220 ┬║C. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een diepe pan met een flink... Lees verder
    Zeewolf met parmaham en olijven
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Spoel de zeewolffilet af onder koud water en dep de vis droog... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden