Paling

Pocheer de palingen een paar minuten in een pan met net genoeg water om ze te bedekken. Neem ze uit het water, hak het palingvlees in een blender en mix de roomkaas, de mierikswortelroom en het citroensap erdoor. Roer de bieslook erdoor, voeg zout en peper toe en serveer met toastjes of crackers.


 
Picknick palingpate
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 gerookte palingen
  • 100 g roomkaas
  • 1 el mierikswortelroom
  • sap van Ā½ citroen
  • 1 el bieslook, geknipt
  • crackers, voor erbij


  • Pocheer de palingen een paar minuten in een pan met net genoeg water om ze te bedekken. Neem ze uit het water, hak het palingvlees in een blender en mix de roomkaas, de mierikswortelroom en het citroensap erdoor. Roer de bieslook erdoor, voeg zout en peper toe en serveer met toastjes of crackers.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Focacciasandwich met tonijnsalade
    Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat h... Lees verder
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Botermakreel met tuinbonensalade
    Roer in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie door elkaar en laat dit 5 minuten staan.
    Ve... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden