|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haring
Pureer knoflook, komijn, venkelzaad en een mespunt zeezout in een vijzel tot een pasta. Roer de chilivlokken, het paprikapoeder en het sap van 1 limoen erdoor. Voeg een scheutje olijfolie toe. Kerf met een scherp mes het vel van de haringfilets in, telkens met 1 cm ertussen. Snijd niet door tot in het visvlees. Wrijf het specerijenmengsel over de haring en duw het voorzichtig in de inkepingen. Leg de filets met het vel naar boven op een bakplaat en zet apart.
Ontpit voor de guacamole de avocado’s. Lepel het vruchtvlees eruit, doe het in een vijzel en bewaar de schillen. (Was de vijzel en stamper trouwens niet – de smaken van het specerijenmengsel maken de guacamole nóg lekkerder.) Voeg het limoensap en de koriander toe en wrijf alles fijn. Breng op smaak met wat zout en peper. Schep de guacamole in de avocadoschillen en bewaar zolang in de koelkast.
Hak en meng voor de salsa de tomaten, koriander en rode peper samen op een snijplank. Voeg een snufje zout en peper toe, plus een scheutje olijfolie.
Verhit een grillpan op hoog vuur tot ‘ie gloeiend heet is. Meng de yoghurt en het sap van 1 limoen. Zet de tacoschelpen, vulling, sla en kerstomaten klaar. Gril de haringfilets een paar minuten in de hete grillpan, of tot het vel lekker krokant en het visvlees gaar is. Dien op en laat iedereen zijn gang gaan! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
• Lunchgerecht voor 6 personen personen; |
• Bereidingstijd: 30 - 45 min |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 tenen knoflook snufje komijnzaad ½ tl venkelzaad ½ tl chilivlokken ½ tl mild paprikapoeder sap van 2 limoenen olijfolie 8 panharingen, gefileerd, ontschubd, graten verwijderd 150 g magere yoghurt 12 tacoschelpen 3 kropjes little gem en gemengde kerssoorten, voor erbij Guacamole 3 rijpe avocado’s, gehalveerd sap van 2 limoenen blaadjes van ½ bosje koriander, grof gehakt Tomatensalsa 300 g kerstomaten blaadjes van ½ bosje koriander 1 rode peper olijfolie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pureer knoflook, komijn, venkelzaad en een mespunt zeezout in een vijzel tot een pasta. Roer de chilivlokken, het paprikapoeder en het sap van 1 limoen erdoor. Voeg een scheutje olijfolie toe. Kerf met een scherp mes het vel van de haringfilets in, telkens met 1 cm ertussen. Snijd niet door tot in het visvlees. Wrijf het specerijenmengsel over de haring en duw het voorzichtig in de inkepingen. Leg de filets met het vel naar boven op een bakplaat en zet apart.
Ontpit voor de guacamole de avocado’s. Lepel het vruchtvlees eruit, doe het in een vijzel en bewaar de schillen. (Was de vijzel en stamper trouwens niet – de smaken van het specerijenmengsel maken de guacamole nóg lekkerder.) Voeg het limoensap en de koriander toe en wrijf alles fijn. Breng op smaak met wat zout en peper. Schep de guacamole in de avocadoschillen en bewaar zolang in de koelkast.
Hak en meng voor de salsa de tomaten, koriander en rode peper samen op een snijplank. Voeg een snufje zout en peper toe, plus een scheutje olijfolie.
Verhit een grillpan op hoog vuur tot ‘ie gloeiend heet is. Meng de yoghurt en het sap van 1 limoen. Zet de tacoschelpen, vulling, sla en kerstomaten klaar. Gril de haringfilets een paar minuten in de hete grillpan, of tot het vel lekker krokant en het visvlees gaar is. Dien op en laat iedereen zijn gang gaan!
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Zalmtaartje met bosui
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de bosuitjes in r... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Haringtartaar met sla en krielaardappels
Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze... Lees verder |
|
Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder |
|
Mini pasteibakjes met garnalenragout
Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en v... Lees verder |
|
Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |