Makreel

Kneus in een kom de uiringen voorzichtig met de azijn en suiker, zorg ervoor dat ze hun vorm behouden. Houd ze apart.

Bak de plakken chorizo in een koekenpan op middelhoog vuur, 2–3 minuten per kant of tot ze lekker krokant zijn. Neem uit de pan, leg ze op een warm bord, dek ze af en houd apart. Giet het vet uit de pan in een kommetje.

Meng peterselie, yoghurt, mosterd en citroenrasp. Roer er een scheutje van het bewaarde chorizovet door en besmeer de 4 sneden brood ermee.

Zet een koekenpan op hoog vuur. Kerf met een scherp mes het vel van de makreelfilet in, telkens met 1 cm ertussen. Leg de filet met het vel naar beneden in de gloeiendhete pan en bak hem ongeveer 2 minuten, tot het vel mooi knapperig is. Keer de vis om en bak de andere kant ongeveer 1 minuut.

Beleg 2 sneden brood met chorizo en makreel plus wat handjes vol uiringen en rucola. (Als je uiringen over hebt, bewaar je die in een afgesloten bakje in de koelkast voor de volgende dag.) Eindig met wat druppels van het chorizovet en leg de andere 2 sneden erop. Eet ze!


 
Sandwich met chorizo & makreel
• Lunchgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 1 rode ui, in fijne ringen
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 1 chorizoworstje (50 g), in de lengte in vieren gesneden
  • de blaadjes van ½ bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 el yoghurt
  • 1 tl dijonmosterd
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 4 sneden bruinbrood
  • 1 verse makreelfilet (ca. 100 g) met vel
  • 2 handjesvol rucola, voor erbij


  • Kneus in een kom de uiringen voorzichtig met de azijn en suiker, zorg ervoor dat ze hun vorm behouden. Houd ze apart.

    Bak de plakken chorizo in een koekenpan op middelhoog vuur, 2–3 minuten per kant of tot ze lekker krokant zijn. Neem uit de pan, leg ze op een warm bord, dek ze af en houd apart. Giet het vet uit de pan in een kommetje.

    Meng peterselie, yoghurt, mosterd en citroenrasp. Roer er een scheutje van het bewaarde chorizovet door en besmeer de 4 sneden brood ermee.

    Zet een koekenpan op hoog vuur. Kerf met een scherp mes het vel van de makreelfilet in, telkens met 1 cm ertussen. Leg de filet met het vel naar beneden in de gloeiendhete pan en bak hem ongeveer 2 minuten, tot het vel mooi knapperig is. Keer de vis om en bak de andere kant ongeveer 1 minuut.

    Beleg 2 sneden brood met chorizo en makreel plus wat handjes vol uiringen en rucola. (Als je uiringen over hebt, bewaar je die in een afgesloten bakje in de koelkast voor de volgende dag.) Eindig met wat druppels van het chorizovet en leg de andere 2 sneden erop. Eet ze!

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken forel met koriander en gember
    Bestrooi de vissen aan de binnenkant met peper en zout. Meng de gember, knoflook en de helft van de ... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden