Makreel

Kneus in een kom de uiringen voorzichtig met de azijn en suiker, zorg ervoor dat ze hun vorm behouden. Houd ze apart.

Bak de plakken chorizo in een koekenpan op middelhoog vuur, 2–3 minuten per kant of tot ze lekker krokant zijn. Neem uit de pan, leg ze op een warm bord, dek ze af en houd apart. Giet het vet uit de pan in een kommetje.

Meng peterselie, yoghurt, mosterd en citroenrasp. Roer er een scheutje van het bewaarde chorizovet door en besmeer de 4 sneden brood ermee.

Zet een koekenpan op hoog vuur. Kerf met een scherp mes het vel van de makreelfilet in, telkens met 1 cm ertussen. Leg de filet met het vel naar beneden in de gloeiendhete pan en bak hem ongeveer 2 minuten, tot het vel mooi knapperig is. Keer de vis om en bak de andere kant ongeveer 1 minuut.

Beleg 2 sneden brood met chorizo en makreel plus wat handjes vol uiringen en rucola. (Als je uiringen over hebt, bewaar je die in een afgesloten bakje in de koelkast voor de volgende dag.) Eindig met wat druppels van het chorizovet en leg de andere 2 sneden erop. Eet ze!


 
Sandwich met chorizo & makreel
• Lunchgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 1 rode ui, in fijne ringen
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 1 chorizoworstje (50 g), in de lengte in vieren gesneden
  • de blaadjes van ½ bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 el yoghurt
  • 1 tl dijonmosterd
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 4 sneden bruinbrood
  • 1 verse makreelfilet (ca. 100 g) met vel
  • 2 handjesvol rucola, voor erbij


  • Kneus in een kom de uiringen voorzichtig met de azijn en suiker, zorg ervoor dat ze hun vorm behouden. Houd ze apart.

    Bak de plakken chorizo in een koekenpan op middelhoog vuur, 2–3 minuten per kant of tot ze lekker krokant zijn. Neem uit de pan, leg ze op een warm bord, dek ze af en houd apart. Giet het vet uit de pan in een kommetje.

    Meng peterselie, yoghurt, mosterd en citroenrasp. Roer er een scheutje van het bewaarde chorizovet door en besmeer de 4 sneden brood ermee.

    Zet een koekenpan op hoog vuur. Kerf met een scherp mes het vel van de makreelfilet in, telkens met 1 cm ertussen. Leg de filet met het vel naar beneden in de gloeiendhete pan en bak hem ongeveer 2 minuten, tot het vel mooi knapperig is. Keer de vis om en bak de andere kant ongeveer 1 minuut.

    Beleg 2 sneden brood met chorizo en makreel plus wat handjes vol uiringen en rucola. (Als je uiringen over hebt, bewaar je die in een afgesloten bakje in de koelkast voor de volgende dag.) Eindig met wat druppels van het chorizovet en leg de andere 2 sneden erop. Eet ze!

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder
    Zeeduivel met gesmolten kruidenboter
    Spoel de zeeduivel af onder de koude kraan en laat hem in een vergiet even uitlekken. Leg de zeeduiv... Lees verder
    Paëlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden