|
|
|
|
|
Salade van geschroeide tonijn & linzen |
|
|
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
2 tonijnsteaks 3 el extra vergine olijfolie 250 g puylinzen, kant-en-klaar handvol basilicumblaadjes, gehakt handvol peterselie, gehakt 1 avocado, in plakjes 1½ el kappertjes 100 g zongedroogde tomaten, gehakt balsamicoazijn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de tonijn 1½ minuut per kant
voor medium, of 3 minuten voor gaar tonijnvlees. Laat de steaks dan rusten.
Verwarm de linzen kort in een pannetje. Breek de tonijn in stukjes. Rangschik ze op borden met de linzen, kruiden, avocado, kappertjes en zongedroogde tomaten. Druppel er de rest van de olie plus wat balsamico over.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Hollands garnalen-tartaartje met waterkers
Houd 2 el garnalen apart voor de garnering. Hak de helft van de rest van de garnalen fijn.
... Lees verder |
|
Langoustines alla Busara
Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder |
|
Sprotjes met frisse salade
1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
ze in een ko... Lees verder |
|
Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
Garnalentruffels
Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |