Tonijn

Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de tonijn 1┬Ż minuut per kant
voor medium, of 3 minuten voor gaar tonijnvlees. Laat de steaks dan rusten.

Verwarm de linzen kort in een pannetje. Breek de tonijn in stukjes. Rangschik ze op borden met de linzen, kruiden, avocado, kappertjes en zongedroogde tomaten. Druppel er de rest van de olie plus wat balsamico over.


 
Salade van geschroeide tonijn & linzen
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 tonijnsteaks
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 250 g puylinzen, kant-en-klaar
  • handvol basilicumblaadjes, gehakt
  • handvol peterselie, gehakt
  • 1 avocado, in plakjes
  • 1┬Ż el kappertjes
  • 100 g zongedroogde tomaten, gehakt
  • balsamicoazijn


  • Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de tonijn 1┬Ż minuut per kant
    voor medium, of 3 minuten voor gaar tonijnvlees. Laat de steaks dan rusten.

    Verwarm de linzen kort in een pannetje. Breek de tonijn in stukjes. Rangschik ze op borden met de linzen, kruiden, avocado, kappertjes en zongedroogde tomaten. Druppel er de rest van de olie plus wat balsamico over.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilleerde tarbot met mosterdmayonaise
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de citroen in partjes. Spoel de visfilets af onder ... Lees verder
    Gestoofde forel met bieslooksaus
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stuk... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    kabeljauwfilet op stamppotje
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schil de aardappels. Was en snijd de aardappels in stukke... Lees verder
    Gegrilde zeeduivel met een Moorse dipsaus
    Snijd de zeeduivel zoveel mogelijk in gelijke blokjes. Maak een marinade van de droge sherry met oli... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden