Tonijn

Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de tonijn 1Ā½ minuut per kant
voor medium, of 3 minuten voor gaar tonijnvlees. Laat de steaks dan rusten.

Verwarm de linzen kort in een pannetje. Breek de tonijn in stukjes. Rangschik ze op borden met de linzen, kruiden, avocado, kappertjes en zongedroogde tomaten. Druppel er de rest van de olie plus wat balsamico over.


 
Salade van geschroeide tonijn & linzen
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 tonijnsteaks
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 250 g puylinzen, kant-en-klaar
  • handvol basilicumblaadjes, gehakt
  • handvol peterselie, gehakt
  • 1 avocado, in plakjes
  • 1Ā½ el kappertjes
  • 100 g zongedroogde tomaten, gehakt
  • balsamicoazijn


  • Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de tonijn 1Ā½ minuut per kant
    voor medium, of 3 minuten voor gaar tonijnvlees. Laat de steaks dan rusten.

    Verwarm de linzen kort in een pannetje. Breek de tonijn in stukjes. Rangschik ze op borden met de linzen, kruiden, avocado, kappertjes en zongedroogde tomaten. Druppel er de rest van de olie plus wat balsamico over.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsbergsla
    Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Afgieten, onder de koude kraan spoelen en laten u... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Brede lintpasta met spinazie en geroosterde zalmfilet
    Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laa... Lees verder
    Gerookte makreel met bleekselderij en citroensaus
    Knip 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Maak de makreel schoon, verwijder vel en graatjes. Leg de s... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden