Tonijn

Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de tonijn 1¬Ĺ minuut per kant
voor medium, of 3 minuten voor gaar tonijnvlees. Laat de steaks dan rusten.

Verwarm de linzen kort in een pannetje. Breek de tonijn in stukjes. Rangschik ze op borden met de linzen, kruiden, avocado, kappertjes en zongedroogde tomaten. Druppel er de rest van de olie plus wat balsamico over.


 
Salade van geschroeide tonijn & linzen
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 tonijnsteaks
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 250 g puylinzen, kant-en-klaar
  • handvol basilicumblaadjes, gehakt
  • handvol peterselie, gehakt
  • 1 avocado, in plakjes
  • 1¬Ĺ el kappertjes
  • 100 g zongedroogde tomaten, gehakt
  • balsamicoazijn


  • Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de tonijn 1¬Ĺ minuut per kant
    voor medium, of 3 minuten voor gaar tonijnvlees. Laat de steaks dan rusten.

    Verwarm de linzen kort in een pannetje. Breek de tonijn in stukjes. Rangschik ze op borden met de linzen, kruiden, avocado, kappertjes en zongedroogde tomaten. Druppel er de rest van de olie plus wat balsamico over.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilleerde tarbot met mosterdmayonaise
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de citroen in partjes. Spoel de visfilets af onder ... Lees verder
    Pa√ęlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ¬ļC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Venkelsoep met Hollandse garnalen
    Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in k... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden