Zeewolf

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook glazig. Voeg de paprika toe met de tijm en de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met de staafmixer en zeef het daarna. Verwarm in een schone pan en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de zeewolf in gelijke porties en dep de vis droog. Meng de bloem met de kerriepoeder en haal hier de moten vis doorheen. Schud het overtollige bloemmengsel eraf en verwarm de overige olijfolie. Bak de vis aan op hoog vuur en laat daarna op laag vuur nog enkele minuten rustig garen. Wok ondertussen de lamsoor kort in de roomboter.
Verdeel wat saus over vier borden, leg daarbovenop een stukje zeewolf en garneer met de gewokte lamsoor.


 
Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 gram zeewolf, gefileerd en zonder huid
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 pot geroosterde paprika (uitlekgewicht 375 gram)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 200 ml sterk geconcentreerde kippenbouillon
  • 50 ml slagroom
  • 1 bakje lamsoor
  • 20 gram roomboter
  • Peper en zout


  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook glazig. Voeg de paprika toe met de tijm en de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met de staafmixer en zeef het daarna. Verwarm in een schone pan en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper.
    Snijd de zeewolf in gelijke porties en dep de vis droog. Meng de bloem met de kerriepoeder en haal hier de moten vis doorheen. Schud het overtollige bloemmengsel eraf en verwarm de overige olijfolie. Bak de vis aan op hoog vuur en laat daarna op laag vuur nog enkele minuten rustig garen. Wok ondertussen de lamsoor kort in de roomboter.
    Verdeel wat saus over vier borden, leg daarbovenop een stukje zeewolf en garneer met de gewokte lamsoor.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeeduivelmedaillons met korianderpesto
    Snijd de zeeduivelfilets in plakken van gelijke grootte. Sprenkel er de helft van het citroensap ove... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Vissalade met voorjaarsgroenten
    Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ÂēC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Gebakken rode poon met peterselie en citroen
    Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de poon in met het zout. Pe... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden