Zalm

Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens 10 minuten op kamertemperatuur komen. Kook de pasta beetgaar. Verwarm intussen de grillpan tot deze heet is.

Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui aan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes op hoog vuur al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de slagroom en gorgonzola erdoor. Laat de kaas al roerende smelten.

Rooster de zalmfilets in circa 5 minuten op de grillplaat, keer ze halverwege. Giet de pasta af en schep deze met de noten door de spinazie. Voeg peper naar smaak toe. Schep de pasta in warme diepe borden, verdeel de Parmezaanse kaas erover en leg de zalmfilets erop.


 
Gegrilde zalmfilets met brede lintpasta en spinazie
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 4 zalmfilets van ongeveer 200 gram
  • 3 eetlepels olie
  • 200 gram brede lintpasta
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 ui
  • 600 gram verse spinazie
  • 1 dl slagroom
  • 50 gram gorgonzola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Peper


  • Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens 10 minuten op kamertemperatuur komen. Kook de pasta beetgaar. Verwarm intussen de grillpan tot deze heet is.

    Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui aan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes op hoog vuur al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de slagroom en gorgonzola erdoor. Laat de kaas al roerende smelten.

    Rooster de zalmfilets in circa 5 minuten op de grillplaat, keer ze halverwege. Giet de pasta af en schep deze met de noten door de spinazie. Voeg peper naar smaak toe. Schep de pasta in warme diepe borden, verdeel de Parmezaanse kaas erover en leg de zalmfilets erop.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Rolletjes van tongschar met paddenstoelen en kervel
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tongschar naast elkaar. Draai de champignonstelen uit de hoe... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Gerookte makreel met bleekselderij en citroensaus
    Knip 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Maak de makreel schoon, verwijder vel en graatjes. Leg de s... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden