Zalm

Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens 10 minuten op kamertemperatuur komen. Kook de pasta beetgaar. Verwarm intussen de grillpan tot deze heet is.

Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui aan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes op hoog vuur al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de slagroom en gorgonzola erdoor. Laat de kaas al roerende smelten.

Rooster de zalmfilets in circa 5 minuten op de grillplaat, keer ze halverwege. Giet de pasta af en schep deze met de noten door de spinazie. Voeg peper naar smaak toe. Schep de pasta in warme diepe borden, verdeel de Parmezaanse kaas erover en leg de zalmfilets erop.


 
Gegrilde zalmfilets met brede lintpasta en spinazie
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 4 zalmfilets van ongeveer 200 gram
  • 3 eetlepels olie
  • 200 gram brede lintpasta
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 ui
  • 600 gram verse spinazie
  • 1 dl slagroom
  • 50 gram gorgonzola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Peper


  • Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens 10 minuten op kamertemperatuur komen. Kook de pasta beetgaar. Verwarm intussen de grillpan tot deze heet is.

    Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui aan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes op hoog vuur al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de slagroom en gorgonzola erdoor. Laat de kaas al roerende smelten.

    Rooster de zalmfilets in circa 5 minuten op de grillplaat, keer ze halverwege. Giet de pasta af en schep deze met de noten door de spinazie. Voeg peper naar smaak toe. Schep de pasta in warme diepe borden, verdeel de Parmezaanse kaas erover en leg de zalmfilets erop.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Hapjes met zalm, paling en garnalen
    Gepofte krielaardappeltjes met zalm
    Schep in een bakblik 500 g krielaardappeltjes in de schil m... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂșC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Carpaccio van gerookte heilbot met vijgen
    Snijd de vijgen elk in 4 partjes en breng ze met het sinaasappelsap aan de kook. Neem de pan direct ... Lees verder
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden