|
|
|
|
|
Gegrilde zalmfilets met brede lintpasta en spinazie |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; |
• Bereidingstijd: 30 - 45 min |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 zalmfilets van ongeveer 200 gram 3 eetlepels olie 200 gram brede lintpasta 50 gram hazelnoten 1 ui 600 gram verse spinazie 1 dl slagroom 50 gram gorgonzola 50 gram Parmezaanse kaas Peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens 10 minuten op kamertemperatuur komen. Kook de pasta beetgaar. Verwarm intussen de grillpan tot deze heet is.
Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui aan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes op hoog vuur al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de slagroom en gorgonzola erdoor. Laat de kaas al roerende smelten.
Rooster de zalmfilets in circa 5 minuten op de grillplaat, keer ze halverwege. Giet de pasta af en schep deze met de noten door de spinazie. Voeg peper naar smaak toe. Schep de pasta in warme diepe borden, verdeel de Parmezaanse kaas erover en leg de zalmfilets erop.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Langoustines alla Busara
Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder |
|
Oosterse kabeljauwpakketjes met taugé en kerstomaatjes
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder |
|
Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
Garnalentruffels
Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een... Lees verder |
|
Marokkaanse couscoussalade met sardines
Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |