Hollandse garnaal

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes brood uit. Bestrijk de sneetjes met olijfolie en bekleed 6 muffin- of soufflévormpjes met de sneetjes brood, met de oliekant naar buiten. Klop in een kom de eieren los met de slagroom, kaas, 1 eetlepel bieslook en zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel in de vormpjes en verdeel de tomaatjes erover. Bak de taartjes in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm. Meng 1 eetlepel bieslook door de garnalen en breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje citroensap. Zet de taartjes op bordjes en schep de garnalen erop.


 
Tomatentaartjes met Hollandse garnalen
• Voorgerecht voor 6 personen personen; 265 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 6 sneetjes bruin brood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 4 eetlepels slagroom
  • 100 gram geraspte gruyère of belegen kaas
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal)
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 200°C.
    Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes brood uit. Bestrijk de sneetjes met olijfolie en bekleed 6 muffin- of soufflévormpjes met de sneetjes brood, met de oliekant naar buiten. Klop in een kom de eieren los met de slagroom, kaas, 1 eetlepel bieslook en zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel in de vormpjes en verdeel de tomaatjes erover. Bak de taartjes in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm. Meng 1 eetlepel bieslook door de garnalen en breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje citroensap. Zet de taartjes op bordjes en schep de garnalen erop.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden