Oesters

Roer oestersaus, rijstazijn en olijfolie door elkaar. Voeg gember, sinaasappelschil en chilipeper toe en breng eventueel op smaak met nog wat zout.

Open de oesters en probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Gooi de bovenste schelp weg en besprenkel met de hoisindressing.


 
Oesters met hoisindressing
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 12 oesters
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 eetlepel rasp van sinaasappel
  • 1 eetlepels fijngesneden rode chilipeper
  • Zout


  • Roer oestersaus, rijstazijn en olijfolie door elkaar. Voeg gember, sinaasappelschil en chilipeper toe en breng eventueel op smaak met nog wat zout.

    Open de oesters en probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Gooi de bovenste schelp weg en besprenkel met de hoisindressing.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeewolffilet met ansjovissaus
    Meng de helft van de knoflook door de gehakte olijven en zet dit mengsel apart. Wrijf de ansjovis fi... Lees verder
    Zeeduivelpakketjes
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.
    Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 20 cm af en vet z... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Caribische roodbaars
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C. Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan. Pureer de p... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden