Oesters

Roer oestersaus, rijstazijn en olijfolie door elkaar. Voeg gember, sinaasappelschil en chilipeper toe en breng eventueel op smaak met nog wat zout.

Open de oesters en probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Gooi de bovenste schelp weg en besprenkel met de hoisindressing.


 
Oesters met hoisindressing
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 12 oesters
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 eetlepel rasp van sinaasappel
  • 1 eetlepels fijngesneden rode chilipeper
  • Zout


  • Roer oestersaus, rijstazijn en olijfolie door elkaar. Voeg gember, sinaasappelschil en chilipeper toe en breng eventueel op smaak met nog wat zout.

    Open de oesters en probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Gooi de bovenste schelp weg en besprenkel met de hoisindressing.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeewolffilet met ansjovissaus
    Meng de helft van de knoflook door de gehakte olijven en zet dit mengsel apart. Wrijf de ansjovis fi... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Hollands garnalen-tartaartje met waterkers
    Houd 2 el garnalen apart voor de garnering. Hak de helft van de rest van de garnalen fijn.

    ... Lees verder
    Rolletjes van haring met mosterd-zure roomsaus
    Meng de zure room met de mosterd en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de ... Lees verder
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Zeeduivelpakketjes
    Verwarm de oven voor op 200 ÂēC.
    Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 20 cm af en vet z... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden