Hollandse garnaal

Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fijn. Meng de zure room, ketchup en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Meng de Hollandse garnalen met de stukjes rode ui en de dille. Schep eerst een beetje saus op de bodem van het witlofblaadje en schep vervolgens het garnalenmengsel in het schuitje.


 
Witlofschuitjes met Hollandse garnalen
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 155 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 rode ui
  • dille
  • zout en peper


  • Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fijn. Meng de zure room, ketchup en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Meng de Hollandse garnalen met de stukjes rode ui en de dille. Schep eerst een beetje saus op de bodem van het witlofblaadje en schep vervolgens het garnalenmengsel in het schuitje.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tempura van vis en groenten
    Rijg telkens 5 mosselen aan cocktailprikkers strak tegen elkaar. Spoel de gamba’s en de roodbaarsf... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Tilapiaburgers met kruidensaus
    Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zo... Lees verder
    Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus
    Wrijf de peperkorrels in een vijzel fijn. Schaaf van de komkommer of courgette 8 mooi dunne, lange l... Lees verder
    Bruschetta met gemarineerde paling
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiring... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden