Hollandse garnaal

Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fijn. Meng de zure room, ketchup en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Meng de Hollandse garnalen met de stukjes rode ui en de dille. Schep eerst een beetje saus op de bodem van het witlofblaadje en schep vervolgens het garnalenmengsel in het schuitje.


 
Witlofschuitjes met Hollandse garnalen
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 155 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 rode ui
  • dille
  • zout en peper


  • Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fijn. Meng de zure room, ketchup en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Meng de Hollandse garnalen met de stukjes rode ui en de dille. Schep eerst een beetje saus op de bodem van het witlofblaadje en schep vervolgens het garnalenmengsel in het schuitje.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeewolf met parmaham en olijven
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Spoel de zeewolffilet af onder koud water en dep de vis droog... Lees verder
    Italiaanse zalmfilet met paprika
    Snijd de paprika in reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje k... Lees verder
    Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Crostini met haringtartaar
    Snijd een meergranen bake-off stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbrui... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Hartige zalmtaart
    Verwarm de oven voor op 180┬║C.
    Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden