Hollandse garnaal

Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk de stukken dun met olijfolie. Maak 4 stapeltjes van elk 5 stukken deeg op elkaar. Vet 4 holtes van een muffinvorm (doorsnede 7 cm) of 4 souffl├ębakjes in en leg op elke holte of bakje een stapeltje deeg. Duw het deeg naar beneden zodat bakjes ontstaan. Bak de deegbakjes in de oven in 8-10 minuten knapperig bruin. Meng in een kom de slagroom met kerriepoeder, een snufje zout en mayonaise en klop de room stijf. Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden. Haal de steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes. Schep de garnalen een flinke lepel van de kerrieroom erop.

Wijntip: Bij dit knapperige gerechtje past een crispy, kruidige wijn als een Pinot Gris d'Alsace.


 
Knapperige bakjes met Hollandse garnalen
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 400 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 5 vellen diepvries filodeeg (┬Ż pak ├á 225 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 volle eetlepel mayonaise
  • 50 gram waterkers
  • zout


  • Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk de stukken dun met olijfolie. Maak 4 stapeltjes van elk 5 stukken deeg op elkaar. Vet 4 holtes van een muffinvorm (doorsnede 7 cm) of 4 souffl├ębakjes in en leg op elke holte of bakje een stapeltje deeg. Duw het deeg naar beneden zodat bakjes ontstaan. Bak de deegbakjes in de oven in 8-10 minuten knapperig bruin. Meng in een kom de slagroom met kerriepoeder, een snufje zout en mayonaise en klop de room stijf. Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden. Haal de steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes. Schep de garnalen een flinke lepel van de kerrieroom erop.

    Wijntip: Bij dit knapperige gerechtje past een crispy, kruidige wijn als een Pinot Gris d'Alsace.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Provencaalse verse paling (stoofaal)
    Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze me... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160┬║C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    Salade Ni├žoise
    Laat de tonijnsteaks op kamertemperatuur komen, dep ze eventueel eerst iets droog met keukenpapier. ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden