Hollandse garnaal

Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de tomaten met het chilipoeder, de Italiaanse kruiden en 2-3 eetlepels water erdoor en laat de tomaten in 5 minuten zachtjes gaar worden. Roer de tomaten tot een saus (en pureer deze eventueel met een staafmixer) en voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de penne af en schep de pasta door de tomatensaus. Schep de pasta met saus in twee pastaborden en verdeel de garnalen en bieslook erover.

Tip: geef de tomatensaus een bijzonder tintje en roer er en eetlepel geraspte sinaasappelschil en een theelepel kaneel door.


 
Penne met Hollandse garnalen
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 385 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 150 gram penne rigate
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 8 Tasty Tom tomaatjes of Romaatjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
  • zout en versgemalen peper


  • Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de tomaten met het chilipoeder, de Italiaanse kruiden en 2-3 eetlepels water erdoor en laat de tomaten in 5 minuten zachtjes gaar worden. Roer de tomaten tot een saus (en pureer deze eventueel met een staafmixer) en voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de penne af en schep de pasta door de tomatensaus. Schep de pasta met saus in twee pastaborden en verdeel de garnalen en bieslook erover.

    Tip: geef de tomatensaus een bijzonder tintje en roer er en eetlepel geraspte sinaasappelschil en een theelepel kaneel door.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Boerensandwich met haring en radijs
    Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd de radi... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Mediterrane kibbeling met paprika
    Verwarm de grill in de oven voor. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Roer in e... Lees verder
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    Spaghetti met roze garnalen
    Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar. Afgieten en la... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden