Tonijn

Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het sap van een halve limoen. Breng dit op smaak met een klein beetje chilipeper. Snijd de tonijn in blokjes en leg deze in de marinade. Laat dit een half uurtje staan.Kook de bruine rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Giet de rijst af en breng hem op smaak met de sushi azijn. Laat iets afkoelen.
Verdeel de rijst over 4 kommen.
Schaaf de komkommer in linten en snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel deze samen met de edamame en het zeewier over de bowls.
Verdeel de tonijn over de kommen.
Garneer iedere poke bowl met wat zwart sesamzaad en een klein beetje verse koriander.

Serveer meteen.



 
Poke Bowl met tonijn
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 300 gr verse tonijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • sap van een halve limoen
  • 1 el sushi azijn
  • chilipeper
  • 300 g bruine rijst
  • 2 avocado’s
  • 200 g edamame (jonge sojaboontjes)
  • 1/2 komkommer
  • 150 g zeewier (wakame)
  • 2 el zwart sesamzaad
  • handje koriander
  • 3 el sushi azijn


  • Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het sap van een halve limoen. Breng dit op smaak met een klein beetje chilipeper. Snijd de tonijn in blokjes en leg deze in de marinade. Laat dit een half uurtje staan.Kook de bruine rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Giet de rijst af en breng hem op smaak met de sushi azijn. Laat iets afkoelen.
    Verdeel de rijst over 4 kommen.
    Schaaf de komkommer in linten en snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel deze samen met de edamame en het zeewier over de bowls.
    Verdeel de tonijn over de kommen.
    Garneer iedere poke bowl met wat zwart sesamzaad en een klein beetje verse koriander.

    Serveer meteen.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Pikante kabeljauw met wilde rijst
    Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in ... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Roodbaarsfilet met broccoli en oudekaassaus
    Pel en snipper de ui. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag zachtjes uit. Vo... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden