Hollandse garnaal

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat het op een bord afkoelen. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Roer van de azijn, de honing, het kerriepoeder en de sesamolie een dressing.
Halveer de wrapper-tortilla


 
Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 320 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 lente-uitjes
  • 1 tomaat
  • 3 eetlepels (rijst)azijn
  • Ā½ eetlepel honing
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 6 eetlepels sesamolie
  • 4 wrapper-tortilla's
  • 75 gram veldsla


  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat het op een bord afkoelen. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Roer van de azijn, de honing, het kerriepoeder en de sesamolie een dressing.
    Halveer de wrapper-tortilla

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Salade in 'n pot met haring
    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandels... Lees verder
    Mosselen op z'n Vlaams
    Was de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verh... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Sandwich met spekbokking
    1. Besmeer het brood met boter. Was de postelein en schud het water eraf. Pel
    de ui en snijd de... Lees verder
    Zalmtaartje met bosui
    Verwarm de oven voor op 200 Ā°C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de bosuitjes in r... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden