Hollandse garnaal

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat het op een bord afkoelen. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Roer van de azijn, de honing, het kerriepoeder en de sesamolie een dressing.
Halveer de wrapper-tortilla


 
Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 320 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 lente-uitjes
  • 1 tomaat
  • 3 eetlepels (rijst)azijn
  • ┬Ż eetlepel honing
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 6 eetlepels sesamolie
  • 4 wrapper-tortilla's
  • 75 gram veldsla


  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat het op een bord afkoelen. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Roer van de azijn, de honing, het kerriepoeder en de sesamolie een dressing.
    Halveer de wrapper-tortilla

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenrago├╗t met rijst
    Was de preien en snijd ze in smalle ringen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Kook de rijst gaar v... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Knapperige bakjes met Hollandse garnalen
    Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Snij... Lees verder
    Pissaladi├Ęre
    Kneed voor het pizzadeeg de mix met 180 ml handwarm water en de 1 eetlepel olijfolie in een kom tot ... Lees verder
    Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
    Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de ... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden