Hollandse garnaal

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat het op een bord afkoelen. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Roer van de azijn, de honing, het kerriepoeder en de sesamolie een dressing.
Halveer de wrapper-tortilla


 
Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 320 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 lente-uitjes
  • 1 tomaat
  • 3 eetlepels (rijst)azijn
  • ┬Ż eetlepel honing
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 6 eetlepels sesamolie
  • 4 wrapper-tortilla's
  • 75 gram veldsla


  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat het op een bord afkoelen. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Roer van de azijn, de honing, het kerriepoeder en de sesamolie een dressing.
    Halveer de wrapper-tortilla

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Hartige muffins met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel ... Lees verder
    Mediterrane garnalenspiesen
    Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160┬║C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden