Zalm

Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren voorzichtig in het water laten zakken. Kook ze in 10 minuten helemaal gaar. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat ze vervolgens even afkoelen. Pel de eieren en snij ze in de lengte door de helft. Haal het eigeel uit de eieren en meng dit met de mayonaise, ketchup, peper en zout. Hak de warm gerookte zalm helemaal fijn en meng dit hier ook doorheen. Vul de halve eieren nu met dit mengsel. Versier de eieren met de kappertjes, fijngesneden augurk en een snipper zalm. Bestrooi met dille.


 
Gevulde eieren met zalm
• Borrelhapje / Amuse voor 8 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 5 eieren
  • 50 gram warm gerookte zalm
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • snuf dille
  • augurk
  • theelepel kappertjes
  • dille
  • peper
  • zout


  • Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren voorzichtig in het water laten zakken. Kook ze in 10 minuten helemaal gaar. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat ze vervolgens even afkoelen. Pel de eieren en snij ze in de lengte door de helft. Haal het eigeel uit de eieren en meng dit met de mayonaise, ketchup, peper en zout. Hak de warm gerookte zalm helemaal fijn en meng dit hier ook doorheen. Vul de halve eieren nu met dit mengsel. Versier de eieren met de kappertjes, fijngesneden augurk en een snipper zalm. Bestrooi met dille.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilleerde zalm met kerrie-tomatensaus
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een steelpannetje... Lees verder
    Kabeljauwpakketjes met tomaten-mozzarellasalade
    Leg 4 keer 2 plakken rauwe ham kruislings op elkaar. Verdeel de kabeljauwmoten erover en bestrooi ze... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂșC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂșC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Griekse garnalensalade in minipaprika's
    Halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de halve paprika's 3 minuten in ruim koke... Lees verder
    Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
    Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de ... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden