Zalm

Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren voorzichtig in het water laten zakken. Kook ze in 10 minuten helemaal gaar. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat ze vervolgens even afkoelen. Pel de eieren en snij ze in de lengte door de helft. Haal het eigeel uit de eieren en meng dit met de mayonaise, ketchup, peper en zout. Hak de warm gerookte zalm helemaal fijn en meng dit hier ook doorheen. Vul de halve eieren nu met dit mengsel. Versier de eieren met de kappertjes, fijngesneden augurk en een snipper zalm. Bestrooi met dille.


 
Gevulde eieren met zalm
• Borrelhapje / Amuse voor 8 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 5 eieren
  • 50 gram warm gerookte zalm
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • snuf dille
  • augurk
  • theelepel kappertjes
  • dille
  • peper
  • zout


  • Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren voorzichtig in het water laten zakken. Kook ze in 10 minuten helemaal gaar. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat ze vervolgens even afkoelen. Pel de eieren en snij ze in de lengte door de helft. Haal het eigeel uit de eieren en meng dit met de mayonaise, ketchup, peper en zout. Hak de warm gerookte zalm helemaal fijn en meng dit hier ook doorheen. Vul de halve eieren nu met dit mengsel. Versier de eieren met de kappertjes, fijngesneden augurk en een snipper zalm. Bestrooi met dille.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    Risotto met mosselen en garnalen
    Hak de ui zeer fijn. Breng de bouillon tegen de kook aan. Verhit 15 gram boter met de olijfolie en b... Lees verder
    Tilapia met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill.... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Zomerse salade met Hollandse garnalen
    Spoel de garnalen in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Meng de garnalen in ee... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden