Langoustine

Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van een scherpe schaar. Verwijder zorgvuldig de zwarte ingewanden. Doe de langoustines in een ondiepe schaal (geen metalen schaal). Doe de overgebleven ingrediënten bij elkaar in een kan, behalve de citroen partjes, en giet de mix over de langoustines. Bedek de langoustines en laat 30 minuten in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 350 graden. Leg de langoustines 10 minuten in een ondiepe grillpan, begiet regelmatig met de marinade en keer ze regelmatig om tot ze gaar zijn. (Eventueel kun je ze ook boven een spit hangen)


 
Gegrilde langoustines met citroenpartjes
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 8 grote langoustines
  • 1/3 kop olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 theelepels gehakte peterselie
  • Het sap van 1 citroen
  • Zeezout en verse gemalen peper
  • Citroenpartjes (naar smaak)


  • Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van een scherpe schaar. Verwijder zorgvuldig de zwarte ingewanden. Doe de langoustines in een ondiepe schaal (geen metalen schaal). Doe de overgebleven ingrediënten bij elkaar in een kan, behalve de citroen partjes, en giet de mix over de langoustines. Bedek de langoustines en laat 30 minuten in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 350 graden. Leg de langoustines 10 minuten in een ondiepe grillpan, begiet regelmatig met de marinade en keer ze regelmatig om tot ze gaar zijn. (Eventueel kun je ze ook boven een spit hangen)

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Geroosterde paprika’s met tonijn
    Verwarm de oven voor op 220 ËšC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensa... Lees verder
    Gefrituurde calamares
    De kop met ingewanden uit de calamares trekken. De zak in de lengte opensnijden en het velletje visv... Lees verder
    Hollandse garnalen met tuinkruiden en groentjes
    Roer de mayonaise, worcestersaus, tabasco, ciderazijn, suiker, melk en een snuifje zout goed tot een... Lees verder
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden