Langoustine

Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde temperatuur, roer regelmatig, ongeveer 3 minuten tot het bruin begint te worden. Roer de broodkruimels er door en bak totdat ze bruin worden, ongeveer 1 minuut. Voeg de langoustines toe aan de braadpan, naast elkaar. Giet de wijn er overheen en kook ongeveer 1 minuut mee totdat de helft is verdampt. Doe de tomaten, het sap, de gemalen rode peper en een flinke snuf zout en peper erbij. Bedek de pan, laat sudderen op een laag pitje en roer af en toe, totdat het vlees van de start doorzichtig (16-18 minuten). Haal de knoflook uit de pan. Roer de peterselie door het mengsel en bespenkel met nog wat olijfolie.

Serveer de langoustines met citroenpartjes en krokant brood.


 
Langoustines alla Busara
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 3 el extra-virgine olijfolie (+ om te besprenkelen)
  • 1 teen knoflook
  • 3 el droge broodkruimels
  • 8 medium grote langoustines, afgespoeld en drooggedept
  • ┬╝ kop droge witte wijn
  • 1 blik hele gepelde tomaten (800 gram), afgegoten en lichtelijk fijngehakt, (bewaar 1/4 kop sap)
  • 1 tl gemalen rode peper
  • Zout en peper
  • 2 tl fijngehakte peterselie
  • Citroenpartjes en krokant brood


  • Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde temperatuur, roer regelmatig, ongeveer 3 minuten tot het bruin begint te worden. Roer de broodkruimels er door en bak totdat ze bruin worden, ongeveer 1 minuut. Voeg de langoustines toe aan de braadpan, naast elkaar. Giet de wijn er overheen en kook ongeveer 1 minuut mee totdat de helft is verdampt. Doe de tomaten, het sap, de gemalen rode peper en een flinke snuf zout en peper erbij. Bedek de pan, laat sudderen op een laag pitje en roer af en toe, totdat het vlees van de start doorzichtig (16-18 minuten). Haal de knoflook uit de pan. Roer de peterselie door het mengsel en bespenkel met nog wat olijfolie.

    Serveer de langoustines met citroenpartjes en krokant brood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Romige kruidenrisotto met Hollandse garnalen
    Smelt 1 eetlepel boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst ... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Broodje paling
    Komkommer in plakjes snijden. In kommetje mayonaise, mosterd en peterselie door elkaar roeren. Pisto... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden