Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de prei met de wortel en de knoflook 5 minuten op een laag vuur. Voeg een snufje zout, een snufje peper en het citroensap toe. Schep het groentemengsel in het midden van de vellen aluminiumfolie. Leg op elk een tongfilet, wat mosselen en wat garnalen. Strooi er een beetje zout over en pak de pakketjes losjes in. Zet de vispakketjes op de hete barbecue en laat ze in 15-20 minuten gaar worden.


 
Zeeuwse vispakketjes
• BBQ gerecht voor 4 personen personen; 195 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 1 grote gefileerde tong
  • 150 gram gekookte mosselen
  • 150 gram gepelde garnalen
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels slaolie
  • 150 gram geraspte worteltjes
  • 3 eetlepels citroensap
  • 4 vellen aluminiumfolie van 30 cm
  • zout en peper


  • Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de prei met de wortel en de knoflook 5 minuten op een laag vuur. Voeg een snufje zout, een snufje peper en het citroensap toe. Schep het groentemengsel in het midden van de vellen aluminiumfolie. Leg op elk een tongfilet, wat mosselen en wat garnalen. Strooi er een beetje zout over en pak de pakketjes losjes in. Zet de vispakketjes op de hete barbecue en laat ze in 15-20 minuten gaar worden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Pasta met Hollandse garnalen en doperwtjes
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout al dente. Giet de past... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Paƫlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden