Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de prei met de wortel en de knoflook 5 minuten op een laag vuur. Voeg een snufje zout, een snufje peper en het citroensap toe. Schep het groentemengsel in het midden van de vellen aluminiumfolie. Leg op elk een tongfilet, wat mosselen en wat garnalen. Strooi er een beetje zout over en pak de pakketjes losjes in. Zet de vispakketjes op de hete barbecue en laat ze in 15-20 minuten gaar worden.


 
Zeeuwse vispakketjes
• BBQ gerecht voor 4 personen personen; 195 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 1 grote gefileerde tong
  • 150 gram gekookte mosselen
  • 150 gram gepelde garnalen
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels slaolie
  • 150 gram geraspte worteltjes
  • 3 eetlepels citroensap
  • 4 vellen aluminiumfolie van 30 cm
  • zout en peper


  • Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de prei met de wortel en de knoflook 5 minuten op een laag vuur. Voeg een snufje zout, een snufje peper en het citroensap toe. Schep het groentemengsel in het midden van de vellen aluminiumfolie. Leg op elk een tongfilet, wat mosselen en wat garnalen. Strooi er een beetje zout over en pak de pakketjes losjes in. Zet de vispakketjes op de hete barbecue en laat ze in 15-20 minuten gaar worden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Krabkoekjes met yoghurtdip
    Doe de krab in een kom. Verhit de boter in een pan en voeg ui, bleekselderij en paprika toe en bak 5... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Haringclub met avocadomayo en krokante bacon
    Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin en krokant. Bak in een droge koekenpan de bac... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Heilbot in papier
    Verwarm de oven voor op 180┬░C. Leg de stukken bakpapier op het aanrecht. Schaaf de courgette en win... Lees verder
    Tarbot en papillotte met mosterd-citroenboter
    Verwarm de oven voor op 190┬░ C.
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze droog. Bestrooi... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden