Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in blokjes gesneden zalm en kabeljauw, verdeel daarover de eveneens in blokjes gesneden Mon Chou, strooi er dan de garnalen en de peterselie over en maal naar smaak wat zeezout en peper over het geheel. Besprenkel het als laatste met de witte wijn. De vellen folie elk apart dichtvouwen. Op het rooster -zo nu en dan verschuivend- gedurende 10-15 minuten gaar laten worden.

Ingezonden door: Willy Brandsma uit Enschede


 
Vispakketjes van de barbecue
• BBQ gerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram zalm
  • 200 gram kabeljauw
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 in reepjes gesneden wortel
  • 1 prei in dunne ringetjes gesneden
  • 1 pakje Mon Chou
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • fijngehakte peterselie
  • (zee)zout en versgemalen peper
  • aluminiumfolie


  • Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in blokjes gesneden zalm en kabeljauw, verdeel daarover de eveneens in blokjes gesneden Mon Chou, strooi er dan de garnalen en de peterselie over en maal naar smaak wat zeezout en peper over het geheel. Besprenkel het als laatste met de witte wijn. De vellen folie elk apart dichtvouwen. Op het rooster -zo nu en dan verschuivend- gedurende 10-15 minuten gaar laten worden.

    Ingezonden door: Willy Brandsma uit Enschede

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalensalade met ananas
    Houd de 4 mooiste slabladeren apart en snijd de rest in reepjes. Snijd de ananas in kleine stukjes e... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gebakken heek met rode ui
    Snijd de uien in flinterdunne ringen en leg deze in een kom. Schenk de azijn erbij en laat de uiring... Lees verder
    Crostini met tonijnpaté
    Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer in... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Horsmakreel uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ňöC. Spoel de vissen af onder stromend water en dep ze droog met keukenp... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden