Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in blokjes gesneden zalm en kabeljauw, verdeel daarover de eveneens in blokjes gesneden Mon Chou, strooi er dan de garnalen en de peterselie over en maal naar smaak wat zeezout en peper over het geheel. Besprenkel het als laatste met de witte wijn. De vellen folie elk apart dichtvouwen. Op het rooster -zo nu en dan verschuivend- gedurende 10-15 minuten gaar laten worden.

Ingezonden door: Willy Brandsma uit Enschede


 
Vispakketjes van de barbecue
• BBQ gerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram zalm
  • 200 gram kabeljauw
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 in reepjes gesneden wortel
  • 1 prei in dunne ringetjes gesneden
  • 1 pakje Mon Chou
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • fijngehakte peterselie
  • (zee)zout en versgemalen peper
  • aluminiumfolie


  • Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in blokjes gesneden zalm en kabeljauw, verdeel daarover de eveneens in blokjes gesneden Mon Chou, strooi er dan de garnalen en de peterselie over en maal naar smaak wat zeezout en peper over het geheel. Besprenkel het als laatste met de witte wijn. De vellen folie elk apart dichtvouwen. Op het rooster -zo nu en dan verschuivend- gedurende 10-15 minuten gaar laten worden.

    Ingezonden door: Willy Brandsma uit Enschede

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat h... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    Broodje gerookte forel
    Snijd de broodjes open en beleg de twee helften met tuinkers. Snijd de forelfilets in repen en leg z... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden