Roze garnaal

Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp er 1 theelepel groene schil af. Pers de limoen uit. Schep in een kom de garnalen met de avocadoblokjes, de uiringetjes, de koriander, de geraspte limoenschil en het limoensap voorzichtig door elkaar. Voeg zout en enkele druppels tabasco naar smaak toe.
Bak 1 tortilla in een koekenpan in 1 eetlepel olie aan beide kanten knapperig bruin. Laat de tortilla op een bord glijden. Bak de andere tortilla op dezelfde manier. Strijk de zure room over de tortilla’s uit. Strooi de helft van geraspte kaas erover. Verdeel de gemengde sla erover en schep in het midden een flinke berg garnalensalade. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.


 
Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
• Lunchgerecht voor 2 personen personen; 512 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram roze garnalen
  • 1 rijpe avocado
  • 2 bosuitjes
  • 1 limoen of citroen
  • 1 eetlepel koriander (grof gehakte)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 bloemtortilla's
  • 4 eetlepels zure room
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram gemengde eikenbladsla
  • zout
  • tabasco of chilipoeder


  • Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp er 1 theelepel groene schil af. Pers de limoen uit. Schep in een kom de garnalen met de avocadoblokjes, de uiringetjes, de koriander, de geraspte limoenschil en het limoensap voorzichtig door elkaar. Voeg zout en enkele druppels tabasco naar smaak toe.
    Bak 1 tortilla in een koekenpan in 1 eetlepel olie aan beide kanten knapperig bruin. Laat de tortilla op een bord glijden. Bak de andere tortilla op dezelfde manier. Strijk de zure room over de tortilla’s uit. Strooi de helft van geraspte kaas erover. Verdeel de gemengde sla erover en schep in het midden een flinke berg garnalensalade. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
    Garnalentruffels
    Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een... Lees verder
    Tilapia met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill.... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Oosterse kabeljauwpakketjes met taugé en kerstomaatjes
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden