Roze garnaal

Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp er 1 theelepel groene schil af. Pers de limoen uit. Schep in een kom de garnalen met de avocadoblokjes, de uiringetjes, de koriander, de geraspte limoenschil en het limoensap voorzichtig door elkaar. Voeg zout en enkele druppels tabasco naar smaak toe.
Bak 1 tortilla in een koekenpan in 1 eetlepel olie aan beide kanten knapperig bruin. Laat de tortilla op een bord glijden. Bak de andere tortilla op dezelfde manier. Strijk de zure room over de tortilla’s uit. Strooi de helft van geraspte kaas erover. Verdeel de gemengde sla erover en schep in het midden een flinke berg garnalensalade. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.


 
Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
• Lunchgerecht voor 2 personen personen; 512 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram roze garnalen
  • 1 rijpe avocado
  • 2 bosuitjes
  • 1 limoen of citroen
  • 1 eetlepel koriander (grof gehakte)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 bloemtortilla's
  • 4 eetlepels zure room
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram gemengde eikenbladsla
  • zout
  • tabasco of chilipoeder


  • Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp er 1 theelepel groene schil af. Pers de limoen uit. Schep in een kom de garnalen met de avocadoblokjes, de uiringetjes, de koriander, de geraspte limoenschil en het limoensap voorzichtig door elkaar. Voeg zout en enkele druppels tabasco naar smaak toe.
    Bak 1 tortilla in een koekenpan in 1 eetlepel olie aan beide kanten knapperig bruin. Laat de tortilla op een bord glijden. Bak de andere tortilla op dezelfde manier. Strijk de zure room over de tortilla’s uit. Strooi de helft van geraspte kaas erover. Verdeel de gemengde sla erover en schep in het midden een flinke berg garnalensalade. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de ... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160¬ļC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden