Roze garnaal

Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp er 1 theelepel groene schil af. Pers de limoen uit. Schep in een kom de garnalen met de avocadoblokjes, de uiringetjes, de koriander, de geraspte limoenschil en het limoensap voorzichtig door elkaar. Voeg zout en enkele druppels tabasco naar smaak toe.
Bak 1 tortilla in een koekenpan in 1 eetlepel olie aan beide kanten knapperig bruin. Laat de tortilla op een bord glijden. Bak de andere tortilla op dezelfde manier. Strijk de zure room over de tortilla’s uit. Strooi de helft van geraspte kaas erover. Verdeel de gemengde sla erover en schep in het midden een flinke berg garnalensalade. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.


 
Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
• Lunchgerecht voor 2 personen personen; 512 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram roze garnalen
  • 1 rijpe avocado
  • 2 bosuitjes
  • 1 limoen of citroen
  • 1 eetlepel koriander (grof gehakte)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 bloemtortilla's
  • 4 eetlepels zure room
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram gemengde eikenbladsla
  • zout
  • tabasco of chilipoeder


  • Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp er 1 theelepel groene schil af. Pers de limoen uit. Schep in een kom de garnalen met de avocadoblokjes, de uiringetjes, de koriander, de geraspte limoenschil en het limoensap voorzichtig door elkaar. Voeg zout en enkele druppels tabasco naar smaak toe.
    Bak 1 tortilla in een koekenpan in 1 eetlepel olie aan beide kanten knapperig bruin. Laat de tortilla op een bord glijden. Bak de andere tortilla op dezelfde manier. Strijk de zure room over de tortilla’s uit. Strooi de helft van geraspte kaas erover. Verdeel de gemengde sla erover en schep in het midden een flinke berg garnalensalade. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180¬į C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Kibbeling op roergebakken mosterdkool
    Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de ... Lees verder
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ¬ļC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden