Zalm

Snijd de beschuitbollen horizontaal door, rooster ze in een droge koekenpan krokant. Breng in een grote hoge pan een grote hoeveelheid water samen met de azijn en het zout tegen de kook aan. Breek de eieren allemaal in een apart kopje/glaasje. Roer met een lepel heel hard in het water zodat een ‘draaikolk’ ontstaat. Laat 1 ei er voorzichtig in het midden inglijden, laat het ei in ongeveer 3 minuten gaar pocheren, haal het ei er met een schuimspaan uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Herhaal dit. Breng in een andere kookpan een behoorlijke laag water aan de kook, hang er een pannetje boven, de bodem mag het water niet raken! Klop de eidooiers met een mixer romig, laat er met een dun straaltje de gesmolten boter bij lopen. Blijf kloppen tot een gladde gebonden saus ontstaat. Breng de Hollandaise verder op smaak met versgemalen peper en wat fijngehakte dragon.
Serveer de gepocheerde eieren op de met zalm belegde beschuitbol met daarover de Hollandaise geschept.


 
Eggs Benedict met gerookte zalm
• Brunchgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 beschuitbollen
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • ½ eetlepel zout
  • 4 verse eieren
  • 2 eidooiers
  • 200 gram boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel fijne Dijon mosterd
  • 2 eetlepels verse dragon


  • Snijd de beschuitbollen horizontaal door, rooster ze in een droge koekenpan krokant. Breng in een grote hoge pan een grote hoeveelheid water samen met de azijn en het zout tegen de kook aan. Breek de eieren allemaal in een apart kopje/glaasje. Roer met een lepel heel hard in het water zodat een ‘draaikolk’ ontstaat. Laat 1 ei er voorzichtig in het midden inglijden, laat het ei in ongeveer 3 minuten gaar pocheren, haal het ei er met een schuimspaan uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Herhaal dit. Breng in een andere kookpan een behoorlijke laag water aan de kook, hang er een pannetje boven, de bodem mag het water niet raken! Klop de eidooiers met een mixer romig, laat er met een dun straaltje de gesmolten boter bij lopen. Blijf kloppen tot een gladde gebonden saus ontstaat. Breng de Hollandaise verder op smaak met versgemalen peper en wat fijngehakte dragon.
    Serveer de gepocheerde eieren op de met zalm belegde beschuitbol met daarover de Hollandaise geschept.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken scharfilet met champignonroomsaus
    1 Bestrooi de scharfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of koekenpan de olijfolie. Bak de sc... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    Zalmcrostini met tomaat
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaatjes in de lengte en leg ze met de snijka... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Garnalencocktail
    Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar s... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden