Paling

Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met peper en zout. Pel de uien en snipper ze. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste teentjes knoflook. Voeg de stukjes paling toe en bak deze 3 minuten mee. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in parten. Voeg ze met de wijn en de fijngesneden ansjovisfilets bij de stoofaal. Laat de paling zonder deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes stoven.

Lekker met bruinbrood en olijfboter (boter met gehakte olijven en citroensap).


 
Provencaalse verse paling (stoofaal)
• Hoofdgerecht voor 6 personen personen; 605 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 1 kilo schoongemaakte verse paling (stoofaal)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 vleestomaten
  • 2¬Ĺ dl droge witte wijn
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • zout en peper


  • Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met peper en zout. Pel de uien en snipper ze. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste teentjes knoflook. Voeg de stukjes paling toe en bak deze 3 minuten mee. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in parten. Voeg ze met de wijn en de fijngesneden ansjovisfilets bij de stoofaal. Laat de paling zonder deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes stoven.

    Lekker met bruinbrood en olijfboter (boter met gehakte olijven en citroensap).

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Penne met Hollandse garnalen
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Pel en snipper... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‚Äėpluk‚Äô de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Mosselen met gorgonzolasaus
    Maak de groenten schoon. Snijd de venkel of bleekselderij in blokjes, de worteltjes in dunne plakjes... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Mediterrane tilapiaroerbak
    Snijd de tilapiafilet in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Wrijf de vis in met chilipoeder, z... Lees verder
    Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsbergsla
    Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Afgieten, onder de koude kraan spoelen en laten u... Lees verder
    Gegrilde rode poon met sinaasappel
    Boen de sinaasappel schoon. Snijd één helft in dunne plakjes en pers de andere helft. Meng knofloo... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden