Paling

Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met peper en zout. Pel de uien en snipper ze. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste teentjes knoflook. Voeg de stukjes paling toe en bak deze 3 minuten mee. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in parten. Voeg ze met de wijn en de fijngesneden ansjovisfilets bij de stoofaal. Laat de paling zonder deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes stoven.

Lekker met bruinbrood en olijfboter (boter met gehakte olijven en citroensap).


 
Provencaalse verse paling (stoofaal)
• Hoofdgerecht voor 6 personen personen; 605 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 1 kilo schoongemaakte verse paling (stoofaal)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 vleestomaten
  • 2┬Ż dl droge witte wijn
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • zout en peper


  • Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met peper en zout. Pel de uien en snipper ze. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste teentjes knoflook. Voeg de stukjes paling toe en bak deze 3 minuten mee. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in parten. Voeg ze met de wijn en de fijngesneden ansjovisfilets bij de stoofaal. Laat de paling zonder deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes stoven.

    Lekker met bruinbrood en olijfboter (boter met gehakte olijven en citroensap).

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Vispaella met chorizo
    Snipper de ui en rode peper en bak ze in een hapjespan 3 minuten in de olie tot de ui zacht is. Bak ... Lees verder
    Geroosterde sardines met sjalotjesvinaigrette
    Verwarm de oven voor tot 200 ┬║C. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. B... Lees verder
    Scholfilet met kappertjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180┬░C.
    Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. ... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
    Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden