Paling

Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met peper en zout. Pel de uien en snipper ze. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste teentjes knoflook. Voeg de stukjes paling toe en bak deze 3 minuten mee. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in parten. Voeg ze met de wijn en de fijngesneden ansjovisfilets bij de stoofaal. Laat de paling zonder deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes stoven.

Lekker met bruinbrood en olijfboter (boter met gehakte olijven en citroensap).


 
Provencaalse verse paling (stoofaal)
• Hoofdgerecht voor 6 personen personen; 605 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 1 kilo schoongemaakte verse paling (stoofaal)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 vleestomaten
  • 2┬Ż dl droge witte wijn
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • zout en peper


  • Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met peper en zout. Pel de uien en snipper ze. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste teentjes knoflook. Voeg de stukjes paling toe en bak deze 3 minuten mee. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in parten. Voeg ze met de wijn en de fijngesneden ansjovisfilets bij de stoofaal. Laat de paling zonder deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes stoven.

    Lekker met bruinbrood en olijfboter (boter met gehakte olijven en citroensap).

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Sardines uit de oven
    Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwi... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Rolletjes van tongschar met paddenstoelen en kervel
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tongschar naast elkaar. Draai de champignonstelen uit de hoe... Lees verder
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden