Tijgergarnaal

Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rode peper zachtjes glazig. Bak het kerriepoeder 1 minuut zachtjes mee. Schep de garnalen en de bosuitjes erdoor en roerbak 1-2 minuten op matig tot hoog vuur. Roer de kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten heel zachtjes sudderen.

Lekker met basmatirijst, broccoli en wortelsalade.

Tip: vervang de kokosmelk door romige yoghurt, bijvoorbeeld Griekse yoghurt of biogarde roer. Neem peterselie en bieslook in plaats van koriander.


 
Romige garnalencurry
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 290 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gram (diepvries) gepelde tijgergarnalen
  • 3 bosuitjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels (roerbak)olie
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 200 ml romige kokosmelk (pakjes van Conimex)
  • 2 eetlepels verse koriander (grof gehakt)


  • Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rode peper zachtjes glazig. Bak het kerriepoeder 1 minuut zachtjes mee. Schep de garnalen en de bosuitjes erdoor en roerbak 1-2 minuten op matig tot hoog vuur. Roer de kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten heel zachtjes sudderen.

    Lekker met basmatirijst, broccoli en wortelsalade.

    Tip: vervang de kokosmelk door romige yoghurt, bijvoorbeeld Griekse yoghurt of biogarde roer. Neem peterselie en bieslook in plaats van koriander.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Spaghetti met pittige pangasius
    ā€¢ Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10 minuten beetgaar.
    ā€... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Mediterrane garnalenspiesen
    Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de... Lees verder
    Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
    Garnalentruffels
    Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een... Lees verder
    Tortellinisalade met zalm en forel
    Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt)... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden