Tijgergarnaal

Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rode peper zachtjes glazig. Bak het kerriepoeder 1 minuut zachtjes mee. Schep de garnalen en de bosuitjes erdoor en roerbak 1-2 minuten op matig tot hoog vuur. Roer de kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten heel zachtjes sudderen.

Lekker met basmatirijst, broccoli en wortelsalade.

Tip: vervang de kokosmelk door romige yoghurt, bijvoorbeeld Griekse yoghurt of biogarde roer. Neem peterselie en bieslook in plaats van koriander.


 
Romige garnalencurry
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 290 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gram (diepvries) gepelde tijgergarnalen
  • 3 bosuitjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels (roerbak)olie
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 200 ml romige kokosmelk (pakjes van Conimex)
  • 2 eetlepels verse koriander (grof gehakt)


  • Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rode peper zachtjes glazig. Bak het kerriepoeder 1 minuut zachtjes mee. Schep de garnalen en de bosuitjes erdoor en roerbak 1-2 minuten op matig tot hoog vuur. Roer de kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten heel zachtjes sudderen.

    Lekker met basmatirijst, broccoli en wortelsalade.

    Tip: vervang de kokosmelk door romige yoghurt, bijvoorbeeld Griekse yoghurt of biogarde roer. Neem peterselie en bieslook in plaats van koriander.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160┬║C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Spaghetti met roze garnalen
    Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar. Afgieten en la... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Roergebakken mosselen met gedroogde tomaat
    Was de mosselen. Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Snijd de gedroogde tomaten in ree... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden