Haring

Meng het appelsap met de azijn, de mosterd, een snufje zout, een snufje peper, ┬Ż theelepel kerriepoeder en de olie. Snijd de lente-uitjes in ringen. Schil en halveer de appel. Verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes en besprenkel deze met citroensap. Snijd de haringen in stukjes. Hussel de salade, de appel, de uiringetjes, de dressing en de stukjes haring door elkaar. Verdeel de salade over vier borden.

Lekker met roggebrood.


 
Haringsalade met appel en lente-uitjes
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 264 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 nieuwe haringen
  • 2 eetlepels appelsap
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel franse mosterd
  • kerriepoeder
  • 5 eetlepels slaolie
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 grote stevige appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram gemengde salade
  • zout en peper


  • Meng het appelsap met de azijn, de mosterd, een snufje zout, een snufje peper, ┬Ż theelepel kerriepoeder en de olie. Snijd de lente-uitjes in ringen. Schil en halveer de appel. Verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes en besprenkel deze met citroensap. Snijd de haringen in stukjes. Hussel de salade, de appel, de uiringetjes, de dressing en de stukjes haring door elkaar. Verdeel de salade over vier borden.

    Lekker met roggebrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilleerde zalm met kerrie-tomatensaus
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een steelpannetje... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160┬║C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 sat├ęstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Gebakken forel met gember en koriander
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Schil de gemberwortel, snijd deze in... Lees verder
    Rolmops op knolselderijsalade
    Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met r... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160┬║C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden