Haring

Meng het appelsap met de azijn, de mosterd, een snufje zout, een snufje peper, Ā½ theelepel kerriepoeder en de olie. Snijd de lente-uitjes in ringen. Schil en halveer de appel. Verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes en besprenkel deze met citroensap. Snijd de haringen in stukjes. Hussel de salade, de appel, de uiringetjes, de dressing en de stukjes haring door elkaar. Verdeel de salade over vier borden.

Lekker met roggebrood.


 
Haringsalade met appel en lente-uitjes
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 264 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 nieuwe haringen
  • 2 eetlepels appelsap
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel franse mosterd
  • kerriepoeder
  • 5 eetlepels slaolie
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 grote stevige appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram gemengde salade
  • zout en peper


  • Meng het appelsap met de azijn, de mosterd, een snufje zout, een snufje peper, Ā½ theelepel kerriepoeder en de olie. Snijd de lente-uitjes in ringen. Schil en halveer de appel. Verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes en besprenkel deze met citroensap. Snijd de haringen in stukjes. Hussel de salade, de appel, de uiringetjes, de dressing en de stukjes haring door elkaar. Verdeel de salade over vier borden.

    Lekker met roggebrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
    Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gebakken scholfilet met olijven
    Halveer de olijven. Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de scholf... Lees verder
    Scandinavische palingtartaar
    Pel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en d... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden