Mul

Verwarm de oven voor op 190 ┬║C.
Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens 2 op elkaar en besmeer ze in het midden met een theelepel olijfolie. Leg daarop reepjes knolselderij, prei en venkel. Strooi er een beetje zout over. Leg de mulfilets op de groente en verdeel daarover rode ui, haricots verts en rozemarijn. Bestrooi met peper en leg er plakjes citroen op. Vouw de pakketjes goed dicht. Rol de naden op en zet ze vast met paperclips of pak het papier samen boven de vis en bind het met keukengaren vast. Plaats de vispakketjes in een ingevette ovenschaal en laat ze iets onder het midden van de oven in 15 minuten garen. Het papier wordt lichtbruin. Schuif de vispakketjes op 4 warme borden en open ze vlak voor het serveren.

Wijntip: bij dit geurige vispakketje past een zachte, witte wijn met de verleidelijke aroma's van rijpe vruchten. Bijvoorbeeld een witte C├┤tes du Roussillon.


 
(Rode) Mul in een pakketje
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 190 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 gram (rode) mulfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • halve knolselderij (geschild en in smalle lange reepjes)
  • 1 prei (reepjes van 5 cm)
  • 1 venkelknol (smalle ringen)
  • 1 rode ui (smalle partjes)
  • 200 gram haricots verts (3 minuten gekookt)
  • 1 eetlepel rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 citroen (plakjes)
  • zout en versgemalen peper
  • bakpapier
  • keukengaren of paperclips


  • Verwarm de oven voor op 190 ┬║C.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens 2 op elkaar en besmeer ze in het midden met een theelepel olijfolie. Leg daarop reepjes knolselderij, prei en venkel. Strooi er een beetje zout over. Leg de mulfilets op de groente en verdeel daarover rode ui, haricots verts en rozemarijn. Bestrooi met peper en leg er plakjes citroen op. Vouw de pakketjes goed dicht. Rol de naden op en zet ze vast met paperclips of pak het papier samen boven de vis en bind het met keukengaren vast. Plaats de vispakketjes in een ingevette ovenschaal en laat ze iets onder het midden van de oven in 15 minuten garen. Het papier wordt lichtbruin. Schuif de vispakketjes op 4 warme borden en open ze vlak voor het serveren.

    Wijntip: bij dit geurige vispakketje past een zachte, witte wijn met de verleidelijke aroma's van rijpe vruchten. Bijvoorbeeld een witte C├┤tes du Roussillon.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilleerde zalm met kerrie-tomatensaus
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een steelpannetje... Lees verder
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
    Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Oesters met tomatensalsa en basilicum
    Maal de pepers, sjalot, knoflook en tomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fij... Lees verder
    Forel met tomaat en venkel uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Spoel de forellen schoon onder koud water en dep ze droog. Ma... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden