Mul

Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens 2 op elkaar en besmeer ze in het midden met een theelepel olijfolie. Leg daarop reepjes knolselderij, prei en venkel. Strooi er een beetje zout over. Leg de mulfilets op de groente en verdeel daarover rode ui, haricots verts en rozemarijn. Bestrooi met peper en leg er plakjes citroen op. Vouw de pakketjes goed dicht. Rol de naden op en zet ze vast met paperclips of pak het papier samen boven de vis en bind het met keukengaren vast. Plaats de vispakketjes in een ingevette ovenschaal en laat ze iets onder het midden van de oven in 15 minuten garen. Het papier wordt lichtbruin. Schuif de vispakketjes op 4 warme borden en open ze vlak voor het serveren.

Wijntip: bij dit geurige vispakketje past een zachte, witte wijn met de verleidelijke aroma's van rijpe vruchten. Bijvoorbeeld een witte Côtes du Roussillon.


 
(Rode) Mul in een pakketje
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 190 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 gram (rode) mulfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • halve knolselderij (geschild en in smalle lange reepjes)
  • 1 prei (reepjes van 5 cm)
  • 1 venkelknol (smalle ringen)
  • 1 rode ui (smalle partjes)
  • 200 gram haricots verts (3 minuten gekookt)
  • 1 eetlepel rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 citroen (plakjes)
  • zout en versgemalen peper
  • bakpapier
  • keukengaren of paperclips


  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens 2 op elkaar en besmeer ze in het midden met een theelepel olijfolie. Leg daarop reepjes knolselderij, prei en venkel. Strooi er een beetje zout over. Leg de mulfilets op de groente en verdeel daarover rode ui, haricots verts en rozemarijn. Bestrooi met peper en leg er plakjes citroen op. Vouw de pakketjes goed dicht. Rol de naden op en zet ze vast met paperclips of pak het papier samen boven de vis en bind het met keukengaren vast. Plaats de vispakketjes in een ingevette ovenschaal en laat ze iets onder het midden van de oven in 15 minuten garen. Het papier wordt lichtbruin. Schuif de vispakketjes op 4 warme borden en open ze vlak voor het serveren.

    Wijntip: bij dit geurige vispakketje past een zachte, witte wijn met de verleidelijke aroma's van rijpe vruchten. Bijvoorbeeld een witte Côtes du Roussillon.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Visstoofpotje
    Halveer de prei, was hem goed en snij mooie dunne halve ringen.Ontdoe de kleine champignons van de s... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus
    Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besp... Lees verder
    Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
    Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder
    Focacciasandwich met tonijnsalade
    Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden