Kabeljauw

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Meng in een diep bord de bloem met 4 eetlepels bieslook en 3 fijngehakte teentjes knoflook.
Wentel de kabeljauwfilets door het bloemmengsel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Was de tomaten en snijd de kapjes eraf. Meng het paneermeel met 2 eetlepels olijfolie en de rest van de bieslook en de knoflook. Bedek de tomaten met het paneermeelmengsel en zet de tomaten in een ovenvast schaaltje, bestrooi ze met wat zout en peper. Zet de tomaten ca. 5 minuten onder de hete grill.
Smelt de boter en de rest van de olijfolie in een ruime koekenpan op een matig vuur. Bak de kabeljauwfilets op een matig vuur aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Neem de kabeljauw uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Leg de kabeljauw op 4 warme borden en zet de gegrilde tomaten ernaast.

Lekker met gebakken aardappels.


 
Gebakken kabeljauw bedekt met knoflook en bieslook
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 415 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 kabeljauwfilets (├á 150 gram)
  • 4 tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram boter
  • zout en peper


  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Meng in een diep bord de bloem met 4 eetlepels bieslook en 3 fijngehakte teentjes knoflook.
    Wentel de kabeljauwfilets door het bloemmengsel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Was de tomaten en snijd de kapjes eraf. Meng het paneermeel met 2 eetlepels olijfolie en de rest van de bieslook en de knoflook. Bedek de tomaten met het paneermeelmengsel en zet de tomaten in een ovenvast schaaltje, bestrooi ze met wat zout en peper. Zet de tomaten ca. 5 minuten onder de hete grill.
    Smelt de boter en de rest van de olijfolie in een ruime koekenpan op een matig vuur. Bak de kabeljauwfilets op een matig vuur aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Neem de kabeljauw uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Leg de kabeljauw op 4 warme borden en zet de gegrilde tomaten ernaast.

    Lekker met gebakken aardappels.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kabeljauw met specerijenjus
    Wrijf de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo even liggen. Wrijf de koriander... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ┬║C.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Oosterse tijgergarnalen met tomaat en kokos
    Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de sambal erdoor en bak ... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Massala-tilapiapakketje met wortelsalade
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng... Lees verder
    Lauwwarme kruidensalade met zalmforel
    Leg de visfilets naast elkaar in een magnetronschaal. Sprenkel er 2 eetlepels citroensap over en str... Lees verder
    Haring-Clubsandwich
    Snijd de ui in dunne ringen. Was en droog de veldsla. Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mo... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden