|
|
|
|
|
Gebakken kabeljauw bedekt met knoflook en bieslook |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 415 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 kabeljauwfilets (Ã 150 gram) 4 tomaten 4 teentjes knoflook 3 eetlepels bloem 5 eetlepels fijngeknipte bieslook 3 eetlepels paneermeel 4 eetlepels olijfolie 50 gram boter zout en peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Meng in een diep bord de bloem met 4 eetlepels bieslook en 3 fijngehakte teentjes knoflook.
Wentel de kabeljauwfilets door het bloemmengsel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Was de tomaten en snijd de kapjes eraf. Meng het paneermeel met 2 eetlepels olijfolie en de rest van de bieslook en de knoflook. Bedek de tomaten met het paneermeelmengsel en zet de tomaten in een ovenvast schaaltje, bestrooi ze met wat zout en peper. Zet de tomaten ca. 5 minuten onder de hete grill.
Smelt de boter en de rest van de olijfolie in een ruime koekenpan op een matig vuur. Bak de kabeljauwfilets op een matig vuur aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Neem de kabeljauw uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Leg de kabeljauw op 4 warme borden en zet de gegrilde tomaten ernaast.
Lekker met gebakken aardappels.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Italiaanse mosselpan
Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosse... Lees verder |
|
Chinese fondue
De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder |
|
Salade in 'n pot met haring
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandels... Lees verder |
|
Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Broodje paling speciaal
Snijd de tomaatjes in dunne plakjes. Snijd de broodjes open, besmeer ze met de yoghurt en strooi de ... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |