Kabeljauw

Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de helft van de paprika’s in repen en hak de rest fijn. Verhit in een pan 1eetlepel olijfolie en fruit 1 teentje knoflook zachtjes aan. Bak de fijngehakte paprika even mee. Voeg ½ eetlepel Provençaalse kruiden met 2 eetlepels wijn toe en laat dit zachtjes sudderen. Maak ondertussen de vissaus volgens de verpakking. Roer het paprikamengsel door de saus en laat alles even zachtjes doorkoken. Snijd de kabeljauwfilet in 8 gelijke stukken. Meng in een diep bord de bloem met de shoarmakruiden.
Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie en fruit het andere teentje knoflook zachtjes aan. Schep de courgette, paprikarepen en de rest van de Provençaalse kruiden erdoor en roerbak het geheel in ongeveer 5 minuten beetgaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem, druk de bloem goed aan.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en leg de stukken kabeljauw erin. Bak ze in 2-3 minuten mooi goudbruin. Keer de kabeljauw voorzichtig met een spatel en bak ook de onderkant in nog 2-3 minuten mooi bruin. Pureer de paprikasaus eventueel met een staafmixer. Schep de roergebakken courgette op vier borden. Leg de kabeljauw erop en schep er wat paprikasaus over.

Lekker met aardappelpuree (met knoflook).

Tip: U kunt de saus ook zelf maken. Voeg dan 1 dl droge witte wijn en 1 dl visbouillon aan het paprikamengsel toe en laat de saus 10 minuten doorkoken.



 
Gebakken kabeljauwfilet met kruidige paprikasaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 338 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 pot geroosterde paprika (465 gram)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 1 zakje vissaus (Knorr)
  • 4 eetlepels bloem
  • ½ eetlepel shoarmakruiden
  • zout en peper


  • Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de helft van de paprika’s in repen en hak de rest fijn. Verhit in een pan 1eetlepel olijfolie en fruit 1 teentje knoflook zachtjes aan. Bak de fijngehakte paprika even mee. Voeg ½ eetlepel Provençaalse kruiden met 2 eetlepels wijn toe en laat dit zachtjes sudderen. Maak ondertussen de vissaus volgens de verpakking. Roer het paprikamengsel door de saus en laat alles even zachtjes doorkoken. Snijd de kabeljauwfilet in 8 gelijke stukken. Meng in een diep bord de bloem met de shoarmakruiden.
    Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie en fruit het andere teentje knoflook zachtjes aan. Schep de courgette, paprikarepen en de rest van de Provençaalse kruiden erdoor en roerbak het geheel in ongeveer 5 minuten beetgaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem, druk de bloem goed aan.
    Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en leg de stukken kabeljauw erin. Bak ze in 2-3 minuten mooi goudbruin. Keer de kabeljauw voorzichtig met een spatel en bak ook de onderkant in nog 2-3 minuten mooi bruin. Pureer de paprikasaus eventueel met een staafmixer. Schep de roergebakken courgette op vier borden. Leg de kabeljauw erop en schep er wat paprikasaus over.

    Lekker met aardappelpuree (met knoflook).

    Tip: U kunt de saus ook zelf maken. Voeg dan 1 dl droge witte wijn en 1 dl visbouillon aan het paprikamengsel toe en laat de saus 10 minuten doorkoken.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden