Sardine

Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het citroensap en 4-5 eetlepels olijfolie door de couscous en schep de tomaatblokjes, bosui, peterselie en munt door de couscous. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en laat de salade nog 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Vul de buikholtes van de sardines met takjes tijm en bestrijk ze dun met olijfolie. Leg de sardines op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue of onder een hete ovengrill en rooster ze in 6-8 minuten gaar, keer ze regelmatig. Bekleed een platte schaal met eikenbladsla en schep de couscoussalade in een grote berg in het midden. Serveer de salade met de sardines eromheen.

Lekker met wortelsalade met sinaasappel en komijn.

Tip: dit is ook een leuke picknicksalade, vervang de verse sardines dan door sardines uit blik. Garneer de couscoussalade rondom met verschillende soorten olijven, groene pepers en geroosterde paprikarepen uit pot en blokjes feta.


 
Marokkaanse couscoussalade met sardines
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 440 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 8-12 verse sardines (schoongemaakt)
  • 200 gram couscous
  • 2 citroenen
  • 5-6 eetlepels olijfolie
  • 3 tomaten (zonder zaadjes en in blokjes)
  • 3 bosuitjes (dunne ringetjes)
  • 30 gram peterselie (fijngehakt)
  • 15 gram verse munt (fijngehakt)
  • 8-12 takjes tijm
  • halve krop eikenbladsla
  • zout en versgemalen zwarte peper


  • Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het citroensap en 4-5 eetlepels olijfolie door de couscous en schep de tomaatblokjes, bosui, peterselie en munt door de couscous. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en laat de salade nog 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Vul de buikholtes van de sardines met takjes tijm en bestrijk ze dun met olijfolie. Leg de sardines op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue of onder een hete ovengrill en rooster ze in 6-8 minuten gaar, keer ze regelmatig. Bekleed een platte schaal met eikenbladsla en schep de couscoussalade in een grote berg in het midden. Serveer de salade met de sardines eromheen.

    Lekker met wortelsalade met sinaasappel en komijn.

    Tip: dit is ook een leuke picknicksalade, vervang de verse sardines dan door sardines uit blik. Garneer de couscoussalade rondom met verschillende soorten olijven, groene pepers en geroosterde paprikarepen uit pot en blokjes feta.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Zachtgegaarde schelvis met amandelen
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C. Snijd de bieslook fijn. Snijd elke witlof in de lengte in vieren. L... Lees verder
    Wraphapje met garnalensalade
    Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Dar├ęgal), 2 gedroogde... Lees verder
    Forel met tomaat en venkel uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Spoel de forellen schoon onder koud water en dep ze droog. Ma... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Garnalen in knoflooksaus
    Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in e... Lees verder
    Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden