|
|
|
|
|
Marokkaanse couscoussalade met sardines |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 440 kCal |
• Bereidingstijd: 35 min. of meer |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
8-12 verse sardines (schoongemaakt) 200 gram couscous 2 citroenen 5-6 eetlepels olijfolie 3 tomaten (zonder zaadjes en in blokjes) 3 bosuitjes (dunne ringetjes) 30 gram peterselie (fijngehakt) 15 gram verse munt (fijngehakt) 8-12 takjes tijm halve krop eikenbladsla zout en versgemalen zwarte peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het citroensap en 4-5 eetlepels olijfolie door de couscous en schep de tomaatblokjes, bosui, peterselie en munt door de couscous. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en laat de salade nog 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Vul de buikholtes van de sardines met takjes tijm en bestrijk ze dun met olijfolie. Leg de sardines op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue of onder een hete ovengrill en rooster ze in 6-8 minuten gaar, keer ze regelmatig. Bekleed een platte schaal met eikenbladsla en schep de couscoussalade in een grote berg in het midden. Serveer de salade met de sardines eromheen.
Lekker met wortelsalade met sinaasappel en komijn.
Tip: dit is ook een leuke picknicksalade, vervang de verse sardines dan door sardines uit blik. Garneer de couscoussalade rondom met verschillende soorten olijven, groene pepers en geroosterde paprikarepen uit pot en blokjes feta.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
(Rode) Mul in een pakketje
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder |
|
Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder |
|
Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder |
|
Hollandse garnalencocktail
Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder |
|
Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder |
|
Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. La... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |